Güres Federasyonu Baskani Aydin Açiklamasi 'Insallah Tokyo 2020'De Milletimizin Yüzünü Güldürecegiz'

Türkiye Güres Federasyonu Musa Aydin, güres bransinin her zaman Türk sporunun lokomotifi oldugunu, olimpiyatlarda basarili olabilmek için güreste basarili olmanin gerektigini belirtti.

Baskan Aydin, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda mücadele etmek için gün sayan grekoromen ve kadin güres milli takimlarinin müsabakalari öncesinde açiklamalarda bulundu.

Olimpiyatlarda Türkiye'nin kazandigi 94 madalyanin 63'ünün güresten geldigini hatirlatan Aydin, "Bu zamana kadar kazandigimiz madalyalarin yüzde 70'ini güreste elde ettik. Güres, Türk sporunun lokomotif bransi. Olimpiyatlarda basarili olmamiz için güreste basarili olmamiz lazim. Türk milleti hiçbir alanda maglubiyeti kabul etmez ama güreste hiç etmez." ifadelerini kullandi.

Güresin ata sporu, peygamber sporu oldugunu vurgulayan Musa Aydin, "Zekayi, kuvveti ve teknigi temsil eden güres, Türk milleti ile özdeslesen bir spor. Türk milleti güreste galip gelmeye alismistir, galip gelmek ister. Insallah 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda da galip gelip, milletimizin yüzünü güldürecegiz. Bizlerden beklentinin de fazla oldugunun farkindayiz. Bu yüzden bizim yükümüz agir, sorumlugumuz büyük." degerlendirmesinde bulundu.

Musa Aydin, göreve geldikleri tarihten itibaren büyük basarilar elde ettiklerini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"2016 Rio Olimpiyatlari'nda 52 yil aradan sonra 5 madalya kazandik. 2016 Rio'dan sonra Avrupa ve dünya sampiyonalarinda rekorlar kirarak basarilar elde ettik. Simdi bu basarili süreci taçlandirma zamani geldi. Tek hedefimiz olimpiyatlardan yine zaferlerle dönmek. Bu pandemi sürecine ragmen bizlerle yakindan ilgilenen Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Mehmet Muharrem Kasapoglu'na ve tüm sporcularimizin her zaman yaninda olan Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'a da tesekkür ediyorum. Türk halkinin da dualariyla Tokyo'dan basarili bir sekilde dönecegimize inaniyorum."

Öte yandan grekoromen ve kadin güres milli takimlari, 2020 Tokyo Olimpiyatlari'na katilmak üzere Japonya'ya gitti. Baskan Musa Aydin'in da bulundugu kafilede grekoromen stilde Riza Kayaalp, Cenk Ildem ve Kerem Kamal, kadinlarda ise Evin Demirhan ve Yasemin Adar yer aliyor.

Serbest Güres Milli Takimi ise 28 Temmuz'da Tokyo'ya gidecek. Serbest Güres Milli Takimi'nda ise Süleyman Atli, Osman Göçen, Süleyman Karadeniz ve Taha Akgül bulunuyor.

Kaynak: AA