Çalimbay Açiklamasi 'Petrocub Maçina Yüzde Yüz Konsantreyiz'

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme rövans maçinda sahasinda Petrocub ile karsilasacak olan DG Sivasspor, bu maçin hazirliklarina basladi. Idman öncesi açiklamada bulunan teknik direktör Riza Çalimbay, “Yüzde yüz konsantreyiz. En önemli seylerden bir tanesi hem ülke puani için, hem taraftarimiz için, hem de kulübümüz için çok önemli. Bunun hepsinin farkindayiz” dedi.

Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri’nde Teknik Direktör Riza Çalimbay ve yardimcilari yönetiminde gerçeklestirilen antrenmanin ilk 15 dakikasi basin mensuplarina açik gerçeklestirildi.

Kirmizi-beyazli futbolcular, idmana isinma hareketleriyle basladi.

Daha sonra 5’e 2 top kapma çalismasi ile devam eden antrenmanin basina kapali olan bölümünde ise yarim sahada çift kale maç yapildigi ögrenildi.

Idmana sakatligi devam eden Aaron Appindangoye, Erdogan Yesilyurt, Samba Camara ve ülkesinin milli takiminda bulunan Max Gradel katilmadi.

“Takimimizin hepsi yüzde yüz hazir degil”

Antrenman öncesi basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Teknik Direktör Riza Çalimbay, Persembe günü Petrocub ile oynayacaklari rövans maçina iliskin konustu.

Çalimbay, “Çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. Yeni transfer olan arkadaslarimizin da çogu maçtan önce geldiler kampa. Takimla beraber çalistilar. Güzel bir kamptan sonra Petrocub maçina çiktik. Zaman zaman çok iyi oynadigimiz bir maçti. Rakibin kolay bir rakip olmadigini biliyoruz. Iyi oynadik, iyi seyler de yaptik. Son paslarda biraz daha dikkatli olsaydik daha iyi bitirebilirdik. Deplasmanda alinan 1-0’lik galibiyet önemli. Simdi kendi sahamizda rövans maçi oynayacagiz, taraftarlarimiz da gelecek insallah. Onlarin destegiyle buradaki maçi çok iyi sekilde bitirmek için çalisacagiz. Takimimizin hepsi yüzde yüz hazir degil. Hazir olmayan arkadaslarimiz da var. Onlari da bu kisa süre içerisinde hazir duruma getirecegiz. Maçtan önce izin verdik, çünkü 20 gün izin vermemistik” dedi.



“Eksiklikleri giderecegiz”

Bir gazetecinin, “Takimi Petrocub maçinin rövansina konsantre oldu mu?” sorusuna Çalimbay, “Her seyden önce bazi arkadaslarimiz geç geldi. Biz kampimizi yapiyorduk, daha sonra yurt disina gidiyorduk. Yine aynisi oldu. Kampimizi yaptik daha sonra yurt disina gidip maç yaptik. Tekrar bir maç daha oynayacagiz onu da bitirdigimiz takdirde daha güçlü bir takimla oynayacagiz. Hem Gürcü takimi olsun hem de Rusya takimi olsun iyi takimlar. Onlarin maçlarini da seyrettik. Onun için bu süreçte eksigi olan arkadaslarimiz eksiklerini gidereceklerdir. Yüzde yüz konsantreyiz. En önemli seylerden bir tanesi hem ülke puani için, hem taraftarimiz için, hem de kulübümüz için çok önemli. Bunun hepsinin farkindayiz. Buradaki maçimizi taraftarimizin destegiyle kesinlikle iyi bir sekilde bitirecegiz” yanitini verdi.

“Telafi edecegiz”

Petrocub maçinda alinan galibiyetten dolayi ülke puanina katki sagladiklari için mutlu olduklarini söyleyen Çalimbay, “Ben geçen sezona üzülüyorum sikinti yasadik Avrupa maçlarinda. O sikintilar olmasaydi ülkemize daha fazla puan kazandirirdik. Olmadi ama bu sene insallah telafi etmek için elimizden gelen her seyi yapacagiz. Bizim hedeflerimizden bir tanesi Avrupa kupalarinda gitmek” ifadesini kullandi.

“Taraftarimizin destegi mükemmeldi”

Stadyuma yüzde 50 taraftar alinmasi kararina iliskin de konusan Riza Çalimbay, “Biz taraftarimizla kaldigimiz yerden devam edecegiz. Çünkü biz taraftarimizla beraberken pandemiden önce hiç maglubiyetimiz yoktu kendi sahamizda. Simdi ona devam edecegiz. Taraftarimizin destegi mükemmeldi çünkü. Özlemden dolayi uzun bir süre oldu. Persembe günü kesinlikle taraftarlarimizi, ne kadar çok fazla gelirlerse çok mutlu olacagiz” dedi.



“Bir orta saha oyuncusu alacagiz”

Çalimbay son olarak, transfer çalismalari hakkinda sorulan soruya ise su yaniti verdi;

“Bir tane orta saha oyuncusu almaya çalisiyoruz. Çok alternatifli bir kadromuz oldu. Herkesin bir alternatifi var. Sakat arkadaslarimiz var, Aaron, Samba, Erdogan Erdogan ameliyat oldu. Samba’nin durumu biraz sikintili. Onun disinda baska bir sey yok. En önemli seylerden bir tanesi de alacagimiz orta saha oyuncusu. Onu da aldigimiz zaman transferimizi kapatacagiz.”

Kaynak: İHA