Altay Bayindir Açiklamasi 'Milli Takimda Oynamayi Çok Istedim'

Fenerbahçe’nin genç kalecisi Altay Bayindir, EURO 2020’de Milli takim kadrosundayken oynamayi çok istedigini ifade ederken önümüzdeki sezon için hazir olduklarini ve taraftarinda bu pozitif ortamin parçasi olmasi gerektigini söyledi. Bayindir ayrica Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nin yarim kalan hikayeyi tamamlamaya geldigini ve herkesin hedeflerinin bir oldugunu vurguladi.

Fenerbahçe’nin genç kalecisi Altay Bayindir, FB TV’ye açiklamalarda bulundu. Sezon öncesi dönem hakkinda kisa bir bilgilendirme yaparak sözlerine baslayan Altay Bayindir, “Milli takimdan dolayi takima biraz geç katildik. Ayni sekilde ülkesinin milli takimlarinda olup da geç katlan baska arkadaslarimiz da oldu. Simdi bir aradayiz ve birlikteligi takim olma durumunu olusturduk. Çalismalarimiz iyi gidiyor, her sey yolunda. Yeni hocamizla sezona hazirlaniyoruz. Elimizden geleni bu süre zarfinda çok çalisarak yapacagiz. Insallah sezona güzel bir sekilde baslar, daha da önemlisi sezonu güzel bir sekilde bitiririz” dedi.



“Çalismalarimiz verimli bir sekilde geçiyor“

Yeni sezon öncesi çalismalarin oldukça verimli oldugunu ifade eden Altay Bayindir, “Sezon öncesi hazirlik süreci her zaman önemlidir. Çünkü uzunca bir süre çalismaya vakit bulabiliyorsunuz. Maçlar basladiginda çok fazla tempolu çalisamayabiliyorsunuz çünkü maçlarin da bir temposu söz konusu. Biz de bu süreyi en saglikli, en iyi sekilde geçirmenin mücadelesinin içerisindeyiz. Iyi de çalisiyoruz, hocamiz da elinden geleni yapiyor. Herkes katki veriyor. Çalismalarimiz verimli bir sekilde geçiyor” seklinde konustu.



“Çok çok büyük bir camianin içindeyiz ve bu camianin oyunculariyiz“

Büyük bir camianin futbolculari olarak daima bu bilinçle hareket ettiklerinin altini çizen basarili file bekçisi, “Kendimi çok iyi hissediyorum. Her zamanki gibi iyiyim ve yeni sezona konsantre oluyorum. Çünkü geride biraktigimiz iki sezon var. Çikarmamiz gereken dersler var. Nitekim bunlari da gerek bireysel gerekse de genel olarak konusuyoruz, tartisiyoruz. Insallah bizim için güzel bir sezon olur. Çalisip yeni sezona elimizden geldigince saglikli bir sekilde hazirlanacagiz ve baslayacagiz. Baslangiç çok önemli. Ama son daha da önemli. Buradaki herkes de bu bilinçte. Elimizden geleni yapacagiz ve insallah taraftarlarimizla da daima çünkü futbol oynuyoruz ve futbol müsabakalari üç sonuçlu bir oyun; bazen kazanacaksin, bazen kaybedeceksin, bazen berabere kalacaksin, tabii ki de önemli olan iyi futbol oynamak. Fakat her ne kadar iyi futbol da oynasak bazen talihsizlikler, aksilikler olabiliyor. Dolayisiyla bunlara da saglikli bir psikolojiyle yani evet, isin saha içinde çalisma kismi var ama saha disinda da bu konularla alakali mental olarak kendini gelistirmen gerekiyor. Çünkü gerçek anlamda çok çok büyük bir camianin içindeyiz ve bu camianin oyunculariyiz ve bunun bilincindeyiz. Insallah bu bilinçle devam ederiz. Sezonu da saglikli bir sekilde ilerletip sonunu iyi bitiririz” dedi.



“Mücadeleyi terimizin son damlasina kadar verecegiz“

Büyük sorumluluk isteyen bir isi büyük bir camiada yaptigina da deginen milli kaleci, “Agir sorumluluk isteyen bir sey, özellikle de kaleci mevkiindeysen. Keza geçmise baktigimiz zaman çok önemli, degerli, efsanevi isimlerin korudugu kalenin su anda mevcut durumda pozisyonunda bulunuyorsunuz. Dolayisiyla büyük sorumluluk istiyor. Bu sorumlulugu tasimak için de bazi seylerden taviz vermek gerekiyor. Benim buraya olan hazirliklarim çok eski zaman diliminde basladi.

Hazirliklarimi her zaman devam ettiriyorum, sürdürüyorum. Fakat büyük bir camianin getirdigi zor seyler de var. Önemli olan bu zorluklarla ne olursa olsun dimdik ayakta olarak devam etmek. Çünkü bazen hata yapiyorsun, bazen sikintili geçiyor ve sonuç itibariyle insaniz. Dolayisiyla normal sosyal hayatta da saha içinde de odakli yasayarak isimizi sürdürmemiz gerektigini düsünüyorum. Insallah bu sene de elimizden gelen mücadeleyi terimizin son damlasina kadar verecegiz. Her sezon gibi önemli bir sezon, bu sezon daha çok önemli. Fakat su anda ben mevcut kosullarda bir son düsünmeden çünkü saglikli bir sona ulasmak için ani dogru yasamak gerekiyor. Dolayisiyla ani iyi, saglikli yasayip, iyi çalisip hatta önümüzdeki ilk hazirlik maçina bile bu sekilde gitmemiz gerekiyor. Çünkü bir maç oynuyorsun, o maç sezon sonunda ‘bu maçi kazansaydik’ ya da berabere kaliyorsun vs. konusuluyor. Bu konusulan seylerin saglikli ve mutlu edici olmasi için ana odaklanip dört dörtlük saha içinde çalisip saha disindaki hayata da dikkat etmek gerekiyor. Dolayisiyla bunlarin hepsi birlikte oldugu zaman da bir sonuç doguyor. Bizler futbolcular olarak anlik yasayan insanlariz. Animizi saglikli degerlendirmemiz gerekiyor. Bizim için çok önemli. Fakat benim açimdan çok önemli bir sey ve bu benim hayat felsefem, su anda bir son söyleyemem, bir son konusamam ve bu dogru degil. Hiç kimse için dogru degil. O yüzden insallah saglikli bir sekilde ani götürüp sonunu da iyi bir sekilde getiririz. Tüm mücadelemizi bunun için verecegiz” diye konustu.



“Biz haziriz! taraftarlarimiz da bu pozitif ortamin parçasi olsunlar“

Takim olarak hazir olduklarina, takimdaki birlikte ve beraberlik ortamina da vurgu yapan Bayindir, “Biz, haziriz. Kafa olarak da haziriz. Yeni hocamizla birlik, bütünlük içerisinde elinden çabayi herkes, burada tüm çalisanlar, hoca özelinde degil herkes bunu gösteriyor. Pozitif bir ortam var. Pozitif ortami devam ettirmek bizlerin elinde. Taraftarlarimizdan da beklentimiz, ricamiz bu pozitif ortamin bir parçasi olmalari, bu sinerjiyi hep birlikte saglamamiz. Çünkü sahada sonuç aldigin zaman pozitiflik her zaman devam ediyor, her yerde devam ediyor, insanlarin yüzü gülüyor. Az önce de ifade ettigim gibi çok çok büyük bir camiayiz. Bunu disarida da içeride de yasiyorsunuz. Dolayisiyla bunun degerlerinin farkinda olup ona göre sürdürülebilir bir basari elde etmek gerekiyor. Bu da ana odaklanmaktan, ani saglikli bir sekilde geçirmekten geçiyor. Bizim bu sekilde yapmamiz gerekiyor, basariya ve sonuca ulasmak için.. Her zaman ana konsantre, maça konsantre bir sekilde gitmemiz gerekiyor. Bunu yaptigimiz sürece de her zaman sonuca ulasacagiz diye düsünüyorum” Ifadelerini kullandi.

“Hocamiz yarim kalan hikayesini tamamlamaya geldi ve hepimizin hedefi bir“

Teknik Direktör Vitor Pereira’nin camianin havasini bilen bir isim olduguna deginen tecrübeli kaleci, hocasi hakkindaki görüslerini ise söyle siraladi:

“Saha içinde disiplin olmazsa olmaz. Hocamiz da bu disiplini saglamak için mücadele veriyor, gayret gösteriyor. Keza basarili da oluyor. Mesela biz yemeklerde vs. bir disiplin içerisindeyiz. Çalismalarimizi disiplinli bir sekilde sürdürüyoruz. Hocamiz çok iyi niyetli. Yarim kalan hikayesini tamamlamaya geldi, insallah tamamlar. Bizler de araci olmus oluruz bu hedefler dogrultusunda. Çünkü hepimizin hedefi bir, hepimiz basariya aç bir vaziyetteyiz.

Fenerbahçe camiasi için, bizim için ikincilik bile çok iyi bir basari, bir sey degil. Bizim hedefimiz her zaman, her yerde bu sadece futbol açisindan degil, her bransta basarili olmak. Bizim için basarili olmak da nedir? Birinci olmak! Zafere ulasmak! Zaferi kazanmak! Dolayisiyla hocamiz da bununla alakali bilinçli bir sekilde mücadele veriyor. Daha önce de burada, kulübümüzde çalismis bir isim hocamiz. Buranin sartlarini, durumunu, baskisini, saha içini ve saha disini biliyor. Bir antrenör için bu da zaten çok önemli. Türkiye’deki futbol diger liglere göre daha farkli bir seviyede, daha farkli bir boyutta. Dolayisiyla bunu bilen bir hocamiz var. Bu konsepte saha içi hazirliklarimizi yapiyor. Keza yardimci hocalarimiz, ayni sekilde kaleci hocamiz ki iki yildir kaleci hocamizla beraberiz. Herkesin yogun bir mücadelesi var. Herkes içten bir sekilde mücadele veriyor. Umarim bu mücadelenin sonu güzel biter. Kaleciler genel anlamda takimi arkadan iyi gördügü ve uyardigi için bir takim kaptani niteligindedir. Arkadan iyi gördükleri, yönlendirdikleri, konustuklari için dolayisiyla hocamiz da bunu gerekli anlarda, gerekli zamanlarda bize söylüyor, asiliyor. Bu konusmalar önemli. Iletisim çok önemli. Insanlarin arasindaki dogru iletisim çok önemli. Biz de hem saha içinde hem de saha disinda bunu yapiyoruz, hocamiz bize bunu sagliyor. Pozitif anlamda disarida, disiplin bir sekilde çalisma animizda, çalismayla alakali konusmalari yapiyoruz. Insallah iyi bir sekilde yaptigimiz konusmalari sahaya yansitir güzel sonuçlar aliriz.”

“Michael Kraft öz verili, isini disiplinli bir sekilde yapmanin mücadelesi içerisinde olan bir hocamiz“

Altay Bayindir, kaleci antrenörü Michael Kraft ile ilgiliyse su ifadeleri kullandi:

“Kraft hocamiz çok iyi niyetli bir insan, gerçekten de iyi bir insan. Saha içindeki çalismalar bir yana saha disinda da öyle.

Özverili, isini disiplinli bir sekilde yapmanin mücadelesi içerisinde olan bir hocamiz. Saha içinde o da bize gerekli uyarilarda bulunuyor. Antrenmanlarda da elimizden geldigince çalisiyoruz. Her gün üstüne koymaya özen gösteriyoruz. Saha içinde oldugu kadar fitness’ta da çalisiyoruz. Antrenmanlarda 2-3 tane kameramiz oluyor. Kendimizi her açidan görüyoruz. Bu sekilde daha iyi oluyor çünkü o an bakis açisi olarak çok yönünü göremiyorsun. Sadece tek yönlü görüyorsun ama kameradan izledigimizde eksikler, dogrular her seyi görüyorsunuz. Önemli olan dogrulardan ziyade eksiklere odaklanmak ki onlari kapatalim. Bütün kaleciler için geçerli bu, bakiyoruz kim, nerede, ne yapmis vs. Bunlari konusuyoruz. Bunun da bize saglikli bir sekilde getirisi oluyor. Eksikten ziyade eksikten kastim su; eksik olarak gördügüm bir durum yok fakat gelistirilmesi gereken seyler her seydir. Çünkü burada bir sey olmasa, ‘oldum moduna’ girersen, futbolda antrenman olmaz o zaman. Her gün çalisiyorsun ve yeni bir seyler ögreniyorsun. Okul gibi ögreniyorsun ve tecrübe ediniyorsun. Çesitli pozisyonlar oluyor bunun da maçta meyvesini yemek için antrenmanda çalismalarini sürdürmek gerekiyor.

Sahada antrenmanlari 4x4’lük yapmak gerekiyor. Bunun bilincindeyiz ve bu sekilde çalisiyoruz. Insallah iyi olur. Ben kendimi antrenmanda iken de tatilde gibi hissediyorum. Bundan kastim, burada olmaktan mutluyum. Isten sikilan insanlar tatil yapmaya gider ama burada ortam güzel olunca, yaptigin isten zevk aliyorsun. Isini seviyorsan o da sana tatil gibi. Benim açimdan öyle. Yorgunluk oluyor ama yorgunluk tatli bir yorgunluk. Tatilin kisa bitmesi erken dönmemiz, uzun süre belki benim için daha büyük sikinti olurdu. Çünkü özlüyorsun, devam etmek istiyorsun.

Geçen sene de ciddi bir sakatlik yasamistim, çok sükür onu da atlattim. Doktorum sag olsun, ilgilendi. Hizli bir sekilde, hatta 2.5 hafta sonra maça çikma durumum oldu. Su anda 4x4’lük iyiyim. Hiçbir sikintimiz yok. Yasadigin her sey olgunlastiriyor. Gördügün tanistigin insanlar sana arti veya eksisiyle sana bir seyler katiyor. “

“Oynamayi çok istedim“

Milli takimla ilgili Altay, “Milli takim süreci de sonuna kadar konsantre bir sekilde geçti. Oynamayi da bekledim açikçasi, oynamayi çok istedim; kim oynamayi istemez.

Bütün futbolcular için geçerli sadece benim özelimde degil. Böyle önemli bir organizasyon içinde bulunmayi çok istedim, arzuladim, mücadele verdim. Fakat hocalarimizin takdiridir. Sonuçta 11 kisi oynayabiliyor. Bizim üstümüze vazife olan çalismaktir, her gün daha fazla çalismaktir. Bugün iyi çalistigin zaman yarinlar sana saglikli bir sekilde geliyor. Bunun bilincinde olmak çok önemli. Çalisacagiz, çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

Hazirlik maçlarinin önemine deginen genç file bekçisi, “Sezon öncesi hazirlik maçlari çok önemli fakat su açidan önemli; skor anlaminda degil. Kasimpasa maçini kazandik, bol gollü maçti ama önemli olan iyi oyun. Hazirlik maçinda attigin ya da yedigin golün bir getirisi ya da götürüsü olmuyor. Kendi seviyeni görme açisindan ya da çalistigimiz sistemin uygulama asamasi olarak baktigimiz zaman ciddi karsilasmalar oluyor. Hazirlik maçlarinin en güzel yani, bittigi zaman; dogrulari ve yanlislari, bu resmi maçlar için de geçerli. Resmi maçlarin hazirligindaki hazirlik maçlari için daha da önemli. Resmi maçin seviyesi ve boyutu farkli. Bu armayla çiktigimiz her maç kazanmak üzerine olur ama iyi futbol, dogru futbolla çünkü çok gördük, izledik. Futbol anlaminda iyi futbol olmuyor fakat rakip takim üstünlüge geçebiliyor. Bu futbolun dogasinda var. Biz de hatalarimizdan, eksiklerimizden, dogrularimizdan, yaptigimiz iyi seylerden ders çikararak; dogrulari çogaltma çalismalarimizi devam edecegiz.” dedi.



Son olarak takimin gidisatina deginen Bayindir su ifadeleri kullandi:

Süreç çok iyi gidiyor. Futbol sahada 11 kisi ile oynaniyor. Her maçin atmosferi, hikayesi, rakip takim bireysel oyuncularin analizi, her maçin ki farkli. Bununla alakali hocamiz her seyi düsünüyordur, yapacaktir da. Antrenmanlarda sistemimizce çalisiyoruz. Insallah bu sistemi sahaya yansittigimizda ki aldigimiz verimi lig basladiktan sonrada 4x4’lük bir sekilde aliriz. Fenerbahçe camiasinin oyunculariyiz. Sorumluluklarimizin bilincindeyiz. Yensek de yenilsek de sonuna kadar devam edecegiz. Inançli bir sekilde. Ne olursa olsun önemli olan sonu iyi olsun. Bunun hazirligini geçen sene yaptik. Korona dolayisiyla yogun bir programda mücadele ettik. Geçen sene bizim için bir açidan zor geçen bir seneydi. Yogun maç oynadik, bizim özelimizde degil bütün futbolcular için. Sik araligi olmayan süre zarflarinda maçlar oynadik. Sakatliklar, rahatsizliklar olabiliyordu. En kötüsü zaten hastalikti. Iyilesiyorsun ama halen septom var. Yorgunsun. Çok sükür yasamadim, o duygulari anlatiyorum ama. Asi da olduk. Insallah iyi bir sekilde baslar ve götürürüz. Baslangiçlar bence son kadar önemlidir. Rahatlik, mutluluk açisindan ama her seyin dozajini bilmek lazim. Yendigin zaman sevinmesini, yenildiginde üzülmesini. Çünkü daha maçlarin olacak ve bu maç zarfi biraz siki olacak. Konsantrasyonumuzu yüksek tutacagiz. Her maça yüksek ciddiyet ve farkli konsantrasyonlarla, oyuncular farkli. Hangi oyuncu ne yapiyor. Nerden sut atiyor, orta açiyor. Bir sürü ayrinti var. Onlara iyi çalisip, iyi analiz edip; insallah güzel bir sekilde baslayacagimiz sezonu iyi bir sekilde bitiririz. Dedigim gibi mücadele edecegiz.

Özlem var. Taraftarlarla bütünlesmek, güzel biten bir maçin ardindan taraftarlarla sevinmek çok güzel duygular. Tarif edilemez. Özlem duygusu fazla. Güzel bir bütünlükle, taraftarlarimizla her zamanki gibi iç içe destekleriyle güzel bir sekilde götürürüz.

Hepimiz bir oldugumuz zaman basarili oluyoruz. Ne olursa olsun, skorlar, sonuçlar, futbol. Tabi futbol her zaman tartisilir, tartisiliyor. Biz her seye açik insanlariz. Birlik bütünlük içerisinde saglikli bir sekilde sonuna kadar bugün yaptigimiz gibi basarili bir biçimde baslamak istedigimiz ve baslamayi hedefledigimiz sezonu bu düsünceler içerisinde sona erdiririz.

Sonuna kadar ne olursa olsun, düstügümüzde ayaga kalkacak bir biçimde, destegi her zaman arkamizda hissedebilecek bir sekilde savasimizi sonuna kadar sürdürecegimiz, güzel bir savas. Futbol oyunu, savastan ziyade. Biz bir oyun oynuyoruz. Bu oyun bizim isimiz. En dogru sekilde oynamaya çalisiyoruz. Bu söylediklerimizi sahada 4x4’lük bir sekilde uygulayarak, sezon sonunda herkesin özledigi; istedigi ve hedefledigi hedeflere kavusur, ulasiriz. Bu camiada herkesin gülmeye ihtiyaci var ve herkes de hak ediyor. “

Kaynak: İHA