Alman Kadin Cimnastikçiler, Tokyo 2020 Müsabakalarina Tüm Vücudu Örten Mayolarla Katildi

Son dönemde farkli tarzdaki kiyafetleriyle sampiyonlara katilan Almanya Kadin Cimnastik Takimi, 2020 Tokyo Olimpiyatlari eleme müsabakalarinda da bu tutumlarini yineledi.

Sarah Voss, Pauline Schaefer-Betz, Elisabeth Seitz ve Kim Bui'nin yer aldigi takim, Tokyo 2020'de antrenmanlarin ardindan bugünkü eleme müsabakalarina da bacaklarin açik kaldigi mayolar yerine vücutlarinin tamamini saran mayolarla çikarak dikkati çekti.

Alman basinina konusan kariyerinde üçüncü kez oyunlara katilan Seitz, "Her kadinin, kendi giyecegi kiyafeti kendisi seçmesi gerektigini düsünüyoruz. Olimpiyatlarda da bunu gösterdik. Bu, alisilagelen mayo tarzindaki cimnastik kiyafetini bundan sonra giymeyecegimiz anlamina gelmiyor. O gün nasil hissediyorsak, istedigimiz kiyafeti giymek istiyoruz. Baska bir yarista giyecegimiz kiyafeti biz seçmeliyiz." ifadelerini kullandi.

Ilk olarak nisan ayinda düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Sampiyonasi'nda söz konusu kiyafet degisikligine giden Alman sporcular, cimnastikte cinsel nesnelestirmeye karsi durus sergilemek amaciyla bunu gerçeklestirdiklerini duyurmus ve dünya genelindeki meslektaslarindan birçok destek mesaji almislardi.

Kadin cimnastikçilerin, vücudu siki sarmasi kosuluyla uluslararasi turnuvalarda kalçadan ayak bilegine kadar tek parça esnek giysi giymesinde bir sorun bulunmuyor.

Son yillarda, özellikle ABD Olimpiyat Cimnastik Takimi'nda yasanan cinsel taciz olaylari, gündemde uzun bir süre boyunca yer almisti. Küçük yaslardaki sporculara cinsel tacizde bulundugu tespit edilen takimin eski doktoru Larry Nassar ömür boyu hapis cezasina çarptirilirken, dava delillerini yok etmeye çalistigi gerekçesiyle ABD Cimnastik Federasyonunun eski baskani Steve Penny, tutuklanmisti.

Kaynak: AA