Dünya Sampiyonu Güresçi Selvi Ilyasoglu, Mugla'da Çiçeklerle Karsilandi

Macaristan'in baskenti Budapeste'de düzenlenen Dünya Yildizlar Güres Sampiyonasi'nda altin madalya kazanan Selvi Ilyasoglu, Dalaman Havalimani'nda çiçeklerle ve Türk bayraklariyla karsilandi.

Köycegiz Belediyespor Güres takimi sporcusu 17 yasindaki milli güresçi Ilyasoglu, havalimaninda gazetecilere yaptigi açiklamada, sampiyon olmanin gururunu ülkesine, Köycegiz'e, Mugla'ya yasattigi için çok mutlu oldugunu söyledi.

Selvi Ilyasoglu, "Su anki ilk hedefim önümüzde Gençler Dünya Sampiyonasi'nda kürsünün en zirvesinde olmak. Bayragimizi yine göklere çekip Istiklal Marsi'mizi tüm dünyaya duyurmak istiyorum. En büyük hayalim, en büyük hedefim de olimpiyat sampiyonu olmak, unutulmaz olmak" diye konustu.

Köycegiz Belediyespor Güres Antrenörü Elif Yildiz da sampiyonlugun kendileri için sürpriz olmadigini, çok çalistiklarini, sabrettiklerini, emek verdiklerini, fedakarlik yaptiklarini belirtti.

Efsane olmak istediklerini vurgulayan Yildiz, "Çünkü kadinlarda gençlerde de hiç dünya sampiyonu çikmamisti. Bir tek Yasemin Adar'imiz var o da büyüklerde. Yildizlarda ilk oldu. Gençlerde de ilk olursa çok mutlu olacagiz." ifadelerini kullandi.

Milli güresçiyi, Köycegiz Kaymakami Erdinç Dolu, Belediye Baskani Kamil Ceylan, Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, Ilçe Milli Egitim Müdürü Fazil Karabag, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Mehmet Kaleli ve küçük sporcular ellerinde Türk bayraklariyla karsiladi.

Macaristan'in baskenti Budapeste'de düzenlenen Dünya Yildizlar Güres Sampiyonasi'nda Türkiye'yi kizlar 57 kiloda temsil eden Selvi, finalde karsilastigi Isveçli Tindra Olivia Dalmyr'i 4-0 maglup ederek dünya sampiyonu olmustu. Selvi Ilyasoglu, bu basarisiyla yildiz kizlarda ilk dünya sampiyonu Türk sporcu olarak tarihe geçmisti.

Kaynak: AA