Aykut Kocaman Açiklamasi 'Kuvvetli Takim Pozisyonuna Devam Edecegiz'

Basaksehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor ile oynanan hazirlik maçinin ardindan konustu. Basaksehir’in geçmisteki kuvvetli takim pozisyonuna devam edecegini söyleyen Kocaman, 1,5-2 ay içinde fizik olarak maksimuma ulasacaklarini da sözlerine ekledi.

Yeni sezon öncesi ilk hazirlik maçinda Trabzonspor ile Riva’da karsi karsiya gelen ve sahadan golsüz esitlikle ayrilan Basaksehir’de Teknik Direktör Aykut Kocaman maçin ardindan açiklamalarda bulundu. Oynanan oyunda olumlu ya da olumsuz seyler söylemenin dogru olmayacagini söyleyerek sözlerine baslayan Kocaman, "Bizim adimiza sezonun ilk hazirlik maçiydi. Iyi oyun ya da kötü oyun diye bir nitelendirme yaparsam kendi oyuncularima haksizlik olur. Agir antrenmanlardan sonra ayaklar çok agir olur. Maçta da bunun zorluklarini gördük. Benim adima olumlu seylerin biraz daha fazla oldugu bir oyun olarak gözüktü. Kuvvetli takim pozisyonunu biraktigimiz yerden devam ettirecegiz ve bir adim üstüne gidecegiz gibi görünüyor. Bu sene, meslegine pozitif bakan oyuncu sayimiz çok fazla. Eger onlari 3’üncü bölgede biraz daha renklendirebilirsek olumlu seyler olabilir gibi gözüküyordu antrenmanlarda" ifadelerini kullandi. Sakaryaspor ve Panathinaikos ile oynanmasi planlanan hazirlik maçlarinin iptal oldugunu da söyleyen Kocaman, "Yeni Malatyaspor ile baglanti kurduk, hem onlar hem de bizim adimiza iyi bir maç olacak gibi gözüküyor. 3 gün sonra Besiktas ile oynayacagiz. Skordan ziyade olarak ölçü belirlemek için son derece iyi maçlardan birisi olacak. Kasimpasa, Hatay ve ardindan Malatya maçlari var. Sezon içerisinde yukarida olma arzusu olan takimlarla oynayacagiz gibi gözüküyor. Bunlardan bir tanesi de biziz. Kendi adima ölçü yapabilmek için iyi göstergelerin olacagi maçlar olarak gözüküyor" açiklamasini yapti.

"Kaosu sevdigimiz için, bunu avantaja çevirebiliriz"

Avrupa ile Türkiye arasindaki makasin açildigini son yillarda sürekli dile getirdigini hatirlatan Aykut Kocaman, "Bunu sadece Avrupa ülkelerinin ileriye gitmesiyle degil bizim geriye gitmemizle açikliyordum. Bu futbol düzeninde, bu düsünce yapisiyla buraya dogru gitmemiz kaçinilmazdi. Zaten düsen bir kalite var. Bu kalitenin düsüsünü biraz daha etkileyecek bir düzensizlik durumu var. Öte yandan biz düzensizligi ve kaosu çok sevdigimiz için bunu belki bir süre sonra avantaja çevirebiliriz" dedi.

Takimin fizik olarak 1,5-2 ay arasinda maksimum düzeye ulasabilecegini de söyleyen Kocaman, "Ayni zamanda da son Avrupa Sampiyonasi’nda gözüktü ki artik dünyada, ezber oyununa döndü is. Baski, oyun oynatmama ve topu aldiginda da ezber oyunu var. Biz de kendi adimiza, Türkiye’deki kosullar içinde bunu biraz daha yapabilirsek kendimizi, geçen senenin son 7 maçinda biraktigimiz görüntüye tasiyabiliriz. Fenerbahçe’ye maglup oldugumuz maçta oyun olarak çikisa geçip sonrasinda daha iyi bir puan ortalamasi yakalamistik. Ancak bunun nerelere dogru dönüsebilecegini kestirmek kolay olmuyor çünkü malzememiz insan. Genel görüntüler su anda daha iyi olacagini gösteriyor" diyerek devam etti. 13 aylik aranin ardindan tekrar futbola döndügünü de hatirlatan Kocaman, "Televizyon seyrederken de kenarda izlerken de taraftarsiz olmak gerçekten feci bir sey. Futbolda olmazsa olmaz tek sey, futbolcular. Bunu ayiralim. Ancak bu futbolu oynamaya basladiktan sonra en önemli unsur ise taraftarlar. Taraftarlarin da dönecek olmasi, isi tahmin edilenin biraz disina çikararak kaliteyi arttirma zorunluluguna götürebilir gibi gözüküyor. Umarim öyle olur. Herkese iyi sanslar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA