Yörüklerden, Süleyman Atli'ya Destek Klibi Açiklamasi 'Ende Madalyayi Alda Gel'

Tokyo Olimpiyatlarinda Türkiye’nin madalya bekledigi sporcular arasinda yer alan Süleyman Atli’ya memleketi olan Mugla’nin Fethiye ilçesindeki Beskeza Kültür ve Dayanisma Platformu üyeleri destek klibi çektiler. Yörükler samiyon güresçi Atli’ya, “Hemserim ende madalyayi alda gel” diye seslendi.

Tokyo Olimpiyatlari bugünkü açilis seramonisi ile resmen baslayacak. Olimpiyatlarda Türkiye’nin en fazla madalya bekledigi branslarin basinda Güres yer alirken, Türkiye’nin olimpiyatlardaki en büyük madalya umutlari arasinda yer alan Avrupa Sampiyonu güresçisi Süleyman Atli’ya müsabakalari öncesi memleketi Mugla Fethiye’den destek mesaji geldi. Beskeza Kültür ve Dayanisma Platformu üyeleri, hazirladiklari bir klip ile Süleyman Atli ile gurur duyduklarini belirtti ve “hemserim ende madalyayi alda gel” diye seslendi. Platform üyeleri isaret dili ve sözlü olarak hazirladiklari klipte sunlari belirtti:

“Süleyman hemserimiz, sampiyonumuz, çocugumuz. Sen ki bu vatanin asli unsurlari olan biz Yörüklerin, Bati Toroslarin yaylalarini yurt edinen biz Beskazalilarin gurur duydugu, gögsünü kabarttigi evladisin. Minderdeki sesimiz, sözümüzsün. Biz Yörükler Avrupa ve Dünya Sampiyonlarinda elde ettigin basarilarin ile mutluyuz. Tokyo’ya gitmis olman bile mutlulugumuzdur. Gel, sen yine de olmak için dogdugun, almak için yasadigin, senin olan, senin araciligin ile bizim olan kürsüyü, kisacasi biz gençlere isik olmak için, hemserim ende madalyayi alda gel. O madalya senden daha çok kimseye yakismayacak. Çünkü sen Türksün, Yörüksün, Muglalisin, Beskazalisin, yüregimiz, dualarimiz gönlümüz seninle, sen bizim gururumuzsun. Haydi aslanim Allah derman versin.”

Kaynak: İHA