Tokyo Olimpiyatlari Öncesinde Japonya'da Yogun Güvenlik Önlemleri

Japonya’da bugün baslayacak Tokyo Olimpiyatlari öncesinde baskent Tokyo’da yogun güvenlik önlemleri alindi. Seyirci yasagina ragmen birçok kisi Yeni Ulusal Stadyumu’nun önünde toplandi.

Covid-19 salgini nedeniyle bu yila ertelenen ve bugün resmen baslamasi beklenen Tokyo Olimpiyatlari öncesinde dev metropolde yogun güvenlik önlemleri alindi. Dev olimpiyat logosunun sergilendigi ve müsabakalara da ev sahipligi yapacak olan Odaiba’da bazi bölgeler yaya ve araç trafigine kapatilirken, polisin kontrolündeki bölgelere yalnizca olimpiyatlarda görevli kisileri tasiyan araçlar alindi. Bölgedeki çöp kutularinin da güvenlik riski nedeniyle geçici olarak kullanima kapatildigi kameralara yansidi. Sporcularin ve milli heyetlerin kaldigi 3 bin 600 oda ve 18 bin yatak kapasiteli Olimpiyat Köyü’ne giden yolda da benzer önlemlere basvuruldu. Covid-19 salgini nedeniyle uygulanan seyahat kisitlamalari kapsaminda yalnizca izin verilen bölgelere özel araçlarla gidebilen atletleri tasiyan otobüslerin Olimpiyat Köyü’ne girisine izin verildi.



Seyirci yasagina ragmen stada akin ettiler

Salgin nedeniyle yerli izleyicilere de kapilarini kapatan olimpiyatlarin açilisina saatler kala birçok Tokyolu, Shinjuku semti yakinlarindaki Yeni Ulusal Stadyumu’nun önünde toplandi. Kalabalik, Japonya Öz Savunma Güçleri (SDF), polis ve özel güvenlik ekiplerinin yogun önlemler aldigi stadin önünde 33 derecelik sicaga ragmen bekleyisini sürdürdü.

"Içeriye giremiyorsak en iyi fikir buraya gelmek diye düsündüm"

Japonya’daki bir ABD üssünde çalisan Karen Gazpar, olimpiyatlarin seyircisiz gerçeklestirilecek olmasina ragmen heyecanli oldugunu belirterek "Oyunlarin seyircisiz yapilacagi açiklandi. Olimpiyatlara taniklik etmek çogu insanin ayagina hayatta bir kere gelecek bir firsat. O nedenle içeriye giremiyorsak en iyi fikir buraya gelmek diye düsündüm" dedi.

Yusaku Harayama ise normal sartlarda stada girmeyi planladigini belirterek, "Ancak seyirci yasagi nedeniyle içeriye alinmayacagiz. Ben de olimpiyat ruhunu hissedebilmek adina buraya geldim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA