Tokyo 2020'De Yarin 16 Türk Sporcu Mücadele Edecek

Türk sporcular; aticilik, bisiklet, boks, cimnastik, judo, okçuluk, tekvando ve yüzme branslarinda yarisacak.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda yarin Türkiye adina 16 sporcu sahne alacak.

Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda Türk sporcular, madalya mücadelesi verecek.

Aticilikta 10 metre havali tabanci kategorisinde yarin eleme ve final mücadelesi yapilacak. Türkiye adina Ismail Keles ve Yusuf Dikeç, bu kategoride Türkiye adina basari kovalayacak. Asaka Shooting Range'deki yarislar, TSI 07.00'de baslayacak.

Oyunlarda Türkiye adina sahne alacak iki isim ise bisiklet bransinda Ahmet Örken ile Onur Balkan olacak. Fuji International Speedway'deki yol yarisinda mücadele verecek iki ismin yarisi, TSI 05.00'te start alacak.

Boksta son 32 tur mücadelesinde 69 kiloda Necat Ekinci, Kokugikan Arena'da ringe çikacak. Necat Ekinci, TSI 07.15'te'teki karsilasmada Belaruslu Aliaksandr Radzionau ile karsi karsiya gelecek.

Türk sporcular, artistik cimnastik erkekler elemesinde de yarin Ferhat Arican, Ibrahim Çolak

Ahmet Önder, Adem Asil sahne alacak. Ariake Gymnastics Centre'deki mücadele TSI 13.30'da baslayacak.

Judoda ise 48 kiloda Gülkader Sentürk ve 60 kiloda Mihraç Akkus, TSI 05.00'de madalya için mindere çikacak. Nippon Budokan'daki müsabakalarda Gülkader Sentürk, son 32 turunda Ispanyol Julia Figueroa ile karsilasacak. Mihraç Akkus da ayni turda Butanli rakibi Ngawang Namgyel karsisinda tur arayacak.

Okçulukta Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, karisik takim mücadelesine çikacak. Yumenoshima Final Field'deki müsabakalar, TSI 04.46'da baslayacak.

Oyunlarda madalya mücadelesine çikacak bir diger Türk sporcu ise tekvandoda Rukiye Yildirim olacak. 49 kiloda Türkiye'yi temsil eden Rukiye Yildirim, Makuhari Messe Hall A'da TSI 07.30'da Misirli Nour Abdelsalam ile son 16 turunda mücadele edecek.

Tokyo 2020 aksam seansinda milli yüzücüler Emre Sakçi ve Berkay Ömer Ögretir, 100 metre kurbagalamada seçmelere katilacak. TSI 14.37'teki yarislar, Tokyo Aquatics Centre'da yapilacak.

Kaynak: AA