Selvi Ilyasoglu Türkiye'ye Ilk Altin Madalyayi Kazandirdi

Macaristan’da düzenlenen Dünya Yildizlar Güres Sampiyonasi’nda Türkiye’ye ilk altin madalyayi getiren 16 yasindaki Selvi Ilyasoglu, Dünya Güres Federasyonu’nun internet sitesinde manset oldu. UWW, "Türkiye Ilk Sampiyonlugunu Aldi" basligi ile verdigi haberde, Selvi’nin Türkiye adina ilk kez altin madalya kazandiginin alti çizildi.

Köycegiz Kadin Güres Takimi sporcusu, Selvi Ilyasoglu Macaristan’in Budapeste kentinde düzenlenen Dünya Yildizlar Güres Sampiyonasi’nda basarili bir performans ortaya koydu.

Bu sene yurt içindeki müsabakalarda doktor raporu ile mücadele eden, Avrupa Sampiyonasi’nda da 5’nci olan Selvi, Dünya Yildizlar Güres Sampiyonasi’nda Türk Milli Takimi’ni 57 KG’de temsil etti. Selvi Ilyasoglu ilk maçinda ABD’li Marina Cosme’yi 6-0, çeyrek finalde ise Mogolistanli rakibi Byambasuren’i 4-3 yenerek yari finale yükseldi. Yari Finalde Avrupa 2.’si Rus Angelina Pervukhina ile mücadele eden Selvi, rakibini 5-2 yenerek finale yükselme basarisi gösterdi. Selvi Ilyasoglu finalde Dünya Sampiyonlugu için Isveçli Tindra Olivie Dalmyr ile mindere çikti. Maçta bastan sona üstün bir oyun sergileyen Selvi Ilyasoglu, rakibini 4-0 maglup ederek Dünya Sampiyonu oldu. Selvi bu basarisi ile de Türkiye’ye Dünya Yildizlar Güres Sampiyonasi’nda ilk altin madalyayi getirmis oldu.

Selvi’nin bu basarisi Türkiye’de büyük yanki uyandirirken, Dünya Güres Federasyonu’nun internet sitesinde de mansete tasindi.

UWW’nin Internet Sitesi’nde "Türkiye Ilk Sampiyonlugunu Aldi" basligi ile verilen haberde, "Yildizlar Dünya Sampiyonasi’nda kadinlarda Türkiye ilk kadin dünya sampiyonlugunu kazandi" denildi.

Haberde Türkiye’nin 2011’den bu yana sampiyonada yer aldigi turnuvalarda ilk kez altin madalya kazandiginin alti çizilirken, Selvi’nin finalde Isveçli Tindra Olivie Dalmyr’i 4-0 yendigi belirtildi.

"Kendime inandim ve basardim"

UWW’ye açiklamada bulunan Selvi Ilyasoglu, "Hislerimi açiklayamiyorum. Artik Dünya Sampiyonuyum, hedefim buydu, kendime inandim ve sonunda sampiyonlugu kazandim" dedi.

Selvi Ilyasoglu, mindere çikmadan önce çok heyecanlandigini ancak kendinden emin oldugunu, teknik ekibine tesekkür ettigini söyledi.

Ilyasoglu, "Antrenörüm Elis Yildiz beni sampiyonaya hazirladi. Beni burada desteklemek için kendi imkanlari ile buraya geldi. Kenardan maç boyunca destek oldu ve kenarda söyledigi her seyi duydum" dedi.

Selvi son olarak hedefinin bir ay sonra düzenlenecek olan Gençler Dünya Sampiyonasi’nda altin madalya almak oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA