Milli Güresçiler Olimpiyatlarda Madalyaya Ulasmak Için Bolu'da Enerji Depoladi

Riza Kayaalp: 'Olimpiyatlara giden yol Bolu'dan geçiyor diyebiliriz. Bolu bizim için çok önemli. Yillarca burada çalistim' Kerem Kamal: 'Bütün kondisyon ve tempo antrenmanlarimizi Bolu'da yapiyoruz. Bolu her zaman bizim için verimli oluyor' Yasemin Adar: 'Sadece kadin takimi degil, serbest ve grekoromen takimi da burada kamp yapmayi seviyor. Bolu'nun bize ugur getirdigine inaniyoruz' Evin Demirhan: 'Bolu, en iyi sekilde hazirladigim yerlerden biri. Bunun için Bolu, bizim için çok iyi bir firsat'

ZAFER GÖDER - Türk sporunun olimpiyatlardaki lokomotif bransi güreste milli takim sporculari, Tokyo'da düzenlenen oyunlarda madalya hedefine ulasmak için Bolu'da yaptiklari kamplarla güç topladi.

Japonya'nin baskentinde bugün baslayan ve 8 Agustos'a kadar devam edecek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na katilacak Serbest, Grekoromen ve Kadin Güres Milli Takimlarinin sporculari, gerek olimpiyatlarda kota almak için mücadele ettikleri Avrupa ve dünya sampiyonalari gerekse olimpiyat hazirliklarinin önemli bir kismini Bolu Aladag'da bulunan kamp egitim merkezinde yapti.

Olimpiyatlarda Türkiye'yi grekoromen stilde temsil edecek Riza Kayaalp, Cenk Ildem ve Kerem Kamal, Kadin Güres Milli Takimi sporcularindan Yasemin Adar ve Evin Demirhan ile serbest stilde mücadele edecek Taha Akgül, Süleyman Atli, Osman Göçen ve Süleyman Karadeniz, organizasyon öncesinde Bolu'daki kamplarini tamamlayarak Tokyo'ya hareket etti.

Grekoromen stil 130 kiloda mücadele edecek Riza Kayaalp, AA muhabirine, özellikle yaz döneminde gerçeklesen tüm sampiyonalar öncesinde Bolu'da kamp yaptiklarini söyledi.

Riza Kayaalp, yaz aylarinda Bolu'nun daha serin oldugunu dile getirerek, "Özellikle yaz antrenmanlarini Bolu'da serin havada yapmak bizi daha iyi dinlendiriyor. Nem orani az. Bilindigi gibi nem insani dinlendirmez. Nemsiz bir ortam bizi daha da güçlendiriyor." diye konustu.

Bolu'da hazirlanarak gittigi hemen hemen tüm sampiyonalardan madalyayla döndügünü aktaran milli güresçi, "Olimpiyata giden yol Bolu'dan geçiyor diyebiliriz. Bolu bizim için çok önemli. Özellikle de benim için önemli. Yillarca burada çalistim. 2006'dan beri burada kamp yapiyorum. Sampiyonalara Bolu'dan gidince kendimi daha iyi hissediyorum." ifadelerini kullandi.

Grekoromen 60 kiloda müsabakalara çikacak Kerem Kamal da ilk kez katilacagi olimpiyat oyunlari öncesindeki son idmanlarini Bolu'da gerçeklestirdiklerini kaydetti.

Bolu kamplarinin verimli geçtigini belirten Kerem Kamal, "Buranin imkanlari çok iyi. Dogayla iç içeyiz. Yürüyüs yapabilecegimiz, kosu yapabilecegimiz alanlar çok. O yüzden hocalarimiz ve biz, Bolu'yu tercih ediyoruz. Ayrica Bolu'yu çok seviyoruz. Bize antrenman çesidi olarak çok iyi geliyor." degerlendirmesinde bulundu.

Milli sporcu, güreste kondisyonun önemine isaret ederek, "Kondisyonumuz ne kadar iyiyse güresimizi de o kadar iyi yapip devamli hale getirebiliyoruz. Bütün kondisyon ve tempo antrenmanlarimizi Bolu'da yapiyoruz. Bolu her zaman bizim için verimli oluyor." dedi.

- Yasemin Adar: "Bolu'nun bize ugur getirdigine inaniyoruz"

Türkiye'yi kadinlar 76 kiloda temsil edecek Yasemin Adar ise Rio 2016'da kazanamadigi madalyayi almak için olimpiyatlara milli takimla Bolu'da siki bir sekilde hazirlandiklarini söyledi.

Yasemin Adar, sundugu avantajlar dolayasiyla Bolu'yu tercih ettiklerini anlatarak, "Bolu bizim için çok güzel ve vazgeçilmez bir kamp egitim tesisi. Sadece kadin takimi degil, serbest ve grekoromen takimi da burada kamp yapmayi seviyor. Bolu'nun bize ugur getirdigine inaniyoruz." ifadelerini kullandi.

Milli güresçi Evin Demirhan da Bolu'da kamp yapmanin kendileri açisindan faydali oldugunu kaydetti.

Güres milli takiminin tüm branslarinin Bolu'da mutlaka kamp yaptigina deginen milli güresçi, "Yilda en az birkaç kez Bolu'ya geliyoruz. Burada enerji depoluyoruz. Kendimizi fiziksel ve mental olarak çok iyi sekilde hazirlayarak olimpiyatlara gidiyoruz. O yüzden Bolu Aladag çok önemli. Bolu, en iyi sekilde hazirladigim yerlerden biri. Bunun için Bolu bizim için çok iyi bir firsat." seklinde konustu.

Kaynak: AA