Masa Tenisinin Minik Sampiyonu Ali Enes, Müsabakalara Evde Yemek Masasinda Hazirlandi

Salgin döneminde gittigi masa tenisi spor okulu kapanan Ali Enes Seren, evde annesini ikna ederek yemek masasinda hazirlandigi Minikler Ferdi Milli Takim Seçmeleri'nde 'minik alti' kategorisinde Türkiye sampiyonlugu kupasinin sahibi oldu Anne Derya Seren: 'Pandemi sürecinde esimin aklina çocuklari evdeki yemek masalarinda çalistirmak geldi. Önce beni bir ikna etmek için ugrastilar. Salon masasini çocuklara feda ettim. Baktilar salon masasinin boyutu masa tenisinin boyutuyla ayni degil. Bu sefer 'mutfak masasini da alacagiz' dediler. Mutfak masasini salona getirdiler. Boyutunu sagini solunu ayarladilar. Evin salonunu masa tenisi salonuna çevirdiler' Ali Enes: 'Annem biraz zor izin verdi hatta salon temizken bile 'salonu pisletmissiniz' diye kizmisti. Bu sekilde çalistik ve sampiyon oldum'

BASIR GÜLÜM - Konya'da yasayan 4 kisilik Seren ailesinin en küçük üyesi "minik alti" kategorisi Türkiye sampiyonu Ali Enes, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda masa tenisi kursunun kapanmasina aldiris etmeden evdeki yemek masalarini birlestirerek ablasiyla birlikte sampiyonaya hazirlandi.

Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu 9 yasindaki Ali Enes Seren, masa tenisine 4 yil önce ablasi ve babasindan etkilenerek basladi.

Kovid-19 salgini döneminde ablasi Ayse Nisa (13) ile evdeki yemek masalarini birlestirerek antrenmanlarina devam eden Ali Enes, çalismalarinin karsiligini Konya'da düzenlenen, ayni zamanda Türkiye Sampiyonasi niteligi tasiyan Minikler Ferdi Milli Takim Seçmeleri'nde aldi.

Turnuvalara katilan Seren ailesi, sampiyonalarda birbirine destek oluyor. Anne Derya Seren tribünden baba Hasan Seren ise masa kenarindan çocuklarina destek veriyor.

- Anne Derya Seren: "Yemek masalarini çocuklara feda ettim"

Anne Derya Seren, Ali Enes'in milli takim seçmelerine nasil hazirlandigini AA muhabirine anlatti.

Oglunun hem babasi hem de ablasinin masa tenisi tutkusunun oldugunu vurgulayan Derya Seren, "Kurslar açikken her gün antrenmanlara geldik. Kendi eglencelerimizden taviz verdik ancak antrenmanlarimizdan asla taviz vermedik. Spor okullarina yaklasik 4 yil devam ettik. Tabii bunun karsiligini aldik. Ali Enes milli takim seçmelerinde, Türkiye sampiyonalarinda birinci olarak bizi onurlandirdi." diye konustu.

Derya Seren, Kovid-19 salgin döneminde de çalismalarina ara vermeden evde devam ettiklerini vurgulayarak, babalarinin hem Ali Enes hem de Ayse Nisa ile antrenman yaptigini söyledi.

Ali Enes'in evde yemek masasiyla antrenmanlarina devam ettigini anlatan Derya Seren, sunlari kaydetti:

"Pandemi sürecinde esimin aklina; çocuklari evdeki yemek masalarinda çalistirmak geldi. Önce beni bir ikna etmek için ugrastilar. Salon masasini çocuklara feda ettim. Baktilar salon masasinin boyutu masa tenisinin boyutuyla ayni degil. Bu sefer 'mutfak masasini da alacagiz' dediler. Mutfak masasini salona getirdiler. Boyutunu sagini solunu ayarladilar. Evin salonunu masa tenisi salonuna çevirdiler. Salon ve mutfaktaki yemek masalarini birlestirerek ablasiyla birlikte Ali Enes her gün babasinin gözetiminde antrenman yapti. Esyalari kenarlara toparladik. Çocuklar için tam ortam olusturduk. Pandemi süreci böyle geçti. Hem antrenmanlarini aksatmamis oldular hem de enerjilerini atmis odular. Bizim için güzel bir süreç oldu."

- Baba Hasan Seren: "Çocuklarin spordan kopmamasi için çabaladik"

Masa Tenisi Konya Il Temsilcisi baba Hasan Seren ise salgin döneminde çocuklarin spora devam edebilmesi için kendi imkanlariyla evin salonunu masa tenisine uygun hale getirdiklerini söyledi.

Esi Derya Seren'in ilk baslarda karsi çiktigini ifade eden baba Seren, "Sonrasinda çocuklarin antrenman yapma istegini görünce o da destek vermeye basladi. Bu sekilde çocuklarin spordan kopmamasi için çabaladik." dedi.

- Ali Enes: "Annem biraz zor izin verdi"

Ali Enes de anne ve babasina böyle bir gurur yasattigi için mutlu oldugunu söyledi.

Sampiyonaya hazirlanirken spor okullarinin salgindan dolayi kapandigini hatirlatan Ali Enes, "Salgin döneminde antrenmanlara gidemedigimiz için evde annemin yemek masalarini almaya ikna ettik. Annem biraz zor izin verdi. Hatta salon temizken bile 'salonu pisletmissiniz' diye kizmisti. Bu sekilde çalistik ve sampiyon oldum. Milli takimlara seçildigim için çok mutlu oldum. Fransa'ya gidecegimi ögrendigimde sok geçirmistim. Insallah orada da ülkemi en güzel sekilde temsil edip Avrupa birincisi olmak istiyorum." diye konustu.

Ali Enes ile sampiyona öncesi çok yogun çalistiklarini vurgulayan abla Ayse Nisa da kardesinin sampiyon olmasinda kendisinin de katkisi oldugu için mutluluk duydugunu belirterek, bundan sonraki süreçte ise kendisinin de milli takima girmek için daha çok çalisacagini söyledi.

Kaynak: AA