Kamp Için Kayseri'ye Gelen ABD'li Bisikletçiler Erciyes'te Çöp Topladi

Türkiye'nin önemli kayak ve doga sporlari merkezlerinden Erciyes'e yüksek irtifa kampi için gelen ABD'li bisikletçiler, düzenledikleri etkinlikle Tekir Yaylasi ve göleti etrafinda çöp topladi.

Erciyes'e 2 hafta önce gelen ve antrenmanlarini burada sürdüren ABD'nin Wildlife Generation Pro Cycling takimi sporculari kaldiklari otelin yakinindaki Tekir Yaylasi ve göleti etrafindaki atiklari toplamak için Kayseri Büyüksehir Belediyesi Erciyes AS yöneticileriyle irtibata geçti.

Taleplerinin olumlu karsilanmasi üzerine 6 sporcu yayla ve gölet çevresindeki çöpleri toplayarak posetledi. Toplanan çöpler, Erciyes AS ekibinin aracina yüklenerek imha edilmek üzere götürüldü.

Wildlife Generation Pro Cycling takiminin direktörü Danny Van Haute, AA muhabirine, yaklasik üç haftalik yüksek irtifa kampi ve yarislara katilmak için Erciyes'e geldiklerini söyledi.

Erciyes'in essiz bir dogaya sahip oldugunu belirten Haute, "Erciyes'i çok begendik, olaganüstü bir yer. Daha önce böyle bir irtifa merkezinde kamp yapmamistik. Önümüzdeki yil da tekrar buraya gelmeyi planliyoruz. Parkurlar, yollar çok güzel, çok begendik." dedi.

Çevre odakli bir takim olduklarini, kurulus felsefelerinin kökeninde de bunun yattigini anlatan Haute, "Bunun için kurulan bir takimiz. Türkiye'yi, dogayi ve dünyayi korumak için bulundugumuz yeri temizliyoruz. Daha önce kamp yaptigimiz Alanya ve Romanya'da bu etkinligi yaptik." ifadelerini kullandi.

Sporcu Jason Saltzman da 15 yildir bisiklet sporu yaptigini ve ilk defa geldigi Erciyes'i çok begendigini dile getirdi.

Gelecek nesillere temiz bir dünya birakma adina gittikleri ülkelerde dogada temizlik faaliyetleri yaptiklarina dikkati çeken Saltzman, "Yollar çok kaliteli, bir gün Kayseri'ye gidiyoruz, diger gün Develi'ye gidiyoruz tirmanis da çok iyi. Bugün de burada çevreyi temizledik, çok mutluyuz. Gelecek nesillere temiz bir dünya birakmak bizim için çok önemli." diye konustu.

Etkinlige katilan Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahid Cingi ise ABD takiminin Erciyes'te çevre temizligi için kendilerinden talepte bulundugunu, kendilerinin de seve seve kabul ettiklerini belirtti.

Kampa gelen bir takimin böyle bir yaklasimi sergilemesinin kendilerini son derece mutlu ettigini anlatan Cingi, sunlari kaydetti:

"Aslinda haziranin ilk pazar günü Erciyes'te 'mavi yesil bir gün' sloganiyla sivil toplum kuruluslariyla, sporcularla Erciyes'te önemli bir temizlik operasyonu yapiyoruz. Amerika'dan kampa gelen bir spor takiminin ince bir düsünceyle böyle bir faaliyeti yapmis olmasi da bizi ayrica mutlu etti. Bunun içeresinde birçok mesaj var. Her seyden önce bu güzel dag atmosferini yasarken kirletmeyin mesaji verdiler."

Kaynak: AA