Hataysporlu Adama Traore Açiklamasi 'Taraftarlarimiz Daha Mücadeleci Bir Takim Izleyecek'

Süper Lig ekiplerinden Atakas Hatayspor'un Malili orta saha oyuncusu Adama Traore, yeni sezonda da basarili olmak istediklerini belirtti.

Yeni sezon hazirliklari kapsaminda Erzurum'un Palandöken Dagi eteklerindeki Yüksek Irtifa Kamp Merkezi'nde takimiyla kamp dönemini tamamlayan 26 yasindaki Adama Traore, geçen sezon basarili bir grafik çizerek ligi iyi bir sirada (6.) bitirdiklerini belirtti.

Traore, ilk defa Süper Lig'de forma giydigini animsatarak, "Basarili bir sezon geçirdik ve bu benim için bir ilkti. Geçen sezon yakaladigimiz basari gibi bu sezonda da daha iyi basari yakalamak istiyoruz." dedi.

Geçen sezon iyi bir ekibe sahip olduklarini ifade eden Traore, "Hepimiz lige iyi basladik ve çok güzel geçti. Daha sonra ise sezon sonuna dogru bazi sikintilarimiz oldu. Bu sezon yeni gelen arkadaslarimizla taraftarlarimiz daha mücadeleci bir takim izleyecek. Arkadaslarimin gözüne baktigimda hepsinin gözünde basari, Avrupa kupasina odakli istegi ve azmi görüyorum." diye konustu.

Traore, takimdan bazi futbolcularin ayrildigini, buna karsilik yeni transferlerin gerçeklestigini hatirlatarak söyle konustu:

"Ekibimiz su anda yeni sezona baslamaya hazir. Yeni gelenlerle çok güzel bir sezonun bizi bekledigini düsünüyorum. Fransiz ligi ile Türk ligini karsilastirdigimizda taktiksel olarak farkliliklari oldugunu düsünüyorum. Belçika'da oynadigim dönemde de Türkiye'ye yakin sistemi uyguluyorduk. Süper Lig benim için asiri zorlayici ve her zaman mücadeleyi gerektiren bir lig. Bu açidan Süper Lig üst seviye. Defans, orta saha ve forvet olsun hiz atak ve mücadele gerektiren bir lig. O yüzden Süper Lig'in iyi bir seviye oldugunu söyleyebilirim."

- "Taraftarlarimiz bize büyük bir arti kazandiracak"

Geçen yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle taraftarin tribünlerde olmadigini animsatan Traore, sunlari kaydetti:

"Aslinda taraftarlarin olmamasi bizim oynayisimiz açisindan bir kanit olamaz. Onlarin bizi destekledigine her sekilde ben inaniyorum. Stat içinde ya da disinda desteklerini hissedebiliyoruz. Geçen sezon pandemiden dolayi statlarimiz bostu ama bu sezon taraftarlarimizin bizi sahada karsilayacagini umuyoruz. Biz de takimimizi destekleyen taraftarimizin bizimle olmasini isterdik fakat onlarin sahada olmayisi bizim için bir eksiklik degil. Bu sezon taraftarlarimizin bize büyük bir arti kazandiracagini umuyorum."

Traore, yeni sezonda ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarini, iyi bir siralamada ligi tamamlayacaklarina emin olduklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA