Gönülsüz Basladigi Tekvandoda Basarilar Pes Pese Geldi

Gönülsüz basladigi tekvando sporunda iki yil önce miniklerde Türkiye sampiyonlugunu kazanan Konyali sporcu Ecem Meyra Erduran, milli sporcu olmasinin ardindan bu yil katildigi yildizlar kategorisindeki Türkiye sampiyonasinda ise bronz madalya kazanarak üçüncü oldu.

Ankara’da, 7-14 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenen Zekeriya Tutar Yildizlar Türkiye Tekvando Sampiyonasi’nda 59 kiloda Türkiye üçüncüsü olan, Hüyüklü milli tekvandocu Ecem Meyra Erduran gözünü daha büyük basarilara çevirdi. 2019 yilinda yapilan Minikler Türkiye Tekvando Sampiyonasi’nda da 57 kiloda Türkiye sampiyonlugunu kazanan Erduran, bu yil mücadele ettigi yildizlar kategorisindeki sampiyonanin yari final müsabakasinda yasadigi sanssizlik nedeniyle final oynama imkani bulamadi ama kilosunda Türkiye üçüncüsü olmayi basardi.

Ayni zamanda Beysehir Cahit Zarifoglu Anadolu Lisesi ögrencisi olan 16 yasindaki Erduran, tekvando sporuna baslayali 6 yil oldugunu vurgulayarak, Beysehir’e ise iki yil önce Hüyük’ten geldigini belirtti.

Hüyük’te ilk kez açilan tekvando salonuna baslamasiyla birlikte kendisi için tekvando yasaminin basladigini anlatan Erduran, “Babam benim haberim yokken yazdirmisti salona. ‘Acaba baslasak mi, baslamasak mi?’ derken babam çok israr edince tekvando yasamima baslamis oldum o tarihlerde. Ilk önceleri istememistim, hatta aglamistim. Hüyük’te tekvandoya baslayan ilk sporculardandim. Simdi ise kesinlikle ‘iyi ki baslamisim tekvandoya’ diyorum. O günlerden bugünlere gelinceye kadar birçok basariya imza attim. Üç kez kilomda Konya birinciligini elde ettim. 2019 yilinda Türkiye Minikler Tekvando Sampiyonasi’nda 57 kiloda Türkiye sampiyonlugunu kazandim. Ardindan miniklerde birinci olunca çagrildigim Turkish Open’e milli sporcu olarak katildim. Bu yil ise yildizlarda 59 kiloda Türkiye üçüncüsü oldum” dedi.



“Avrupa sampiyonlugunu kazanmayi çok istiyorum”

Katildigi Yildizlar Türkiye Sampiyonasi’nda hedefinin final oynayip birinci olmak oldugunu ancak rakibine yenilerek bu sansi kaçirdigini ve memleketine Türkiye üçüncülügü kazandirdigini, bunun da kendisini oldukça mutlu ettigini vurgulayan Erduran, “Yari final maçina çikarken sabahleyin tam olarak kendimde degildim, halsizdim. Bir yildir tam olarak maç yapmiyorduk. Dogrusu pandemiden dolayi antrenmanlara çok fazla gidememistim. Pandemi süreci benim için çok olumlu geçmedi, kilomu da muhafaza edememistim. 65 kiloya kadar çiktim ama maç için kilo vererek 58’e kadar düstüm. Iste bu yüzden de finale yükselmek benim için kismet olmadi diyebilirim. Bundan sonraki hedefim ise artik yildizlar kategorisinden gençler kategorisine geçiyorum. Milli sporcu olarak Türkiye sampiyonu olduktan sonra Avrupa sampiyonlugunu kazanmayi çok istiyorum. Nihai hedefimde ise her basarili milli sporcunun gönlünde yatan aslan olan dünya sampiyonlugu ve olimpiyatlar var. Önümde bu hususta çok uzun bir yol var. Onun için de durmadan azimle çalismaya devam edecegim” seklinde konustu.

Erduran’in antrenörü Nafiz Çakir da, Beysehir’den Türkiye Yildizlar Sampiyonasi’na 6 sporcu gönderdiklerini, bunlardan Ecem Meyra’nin da derece bekledikleri isimlerden bir tanesi oldugunu belirtti.

Meyra Erduran’in kilosunda Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir basariya imza attigini, daha öncesinden de miniklerde Türkiye sampiyonlugu basarisinin oldugunu hatirlatan Çakir, “Çocuklarimiz pandemi süreci dolayisiyla sampiyonaya hazirliksiz olarak gitti. Ama derece bekledigimiz sporcularimizdandi Ecem. Insallah, ileriki dönemlerde milli sporcu olarak kendilerinden daha büyük basarilar bekliyoruz. Halen ögrencim olan Ecem Meyra Erduran’in Hüyük’te iken kendisini yetistiren Celal Keles hocamin da üzerinde büyük emegi var. Kendisi askere gidince Ecem’i bizlere emanet etmisti. Insallah, Ecem’le yakin gelecekte bölge olarak çok daha büyük basarilar elde edecegimizi ümit ediyorum. Gelecegi parlak olan bir milli sporcumuz diyebilirim” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA