Engellerini Sporlar Asiyorlar

Mugla’nin Bodrum ilçesinde otizmli ve serebral palsili gençler, Ekim ayinda yapilmasi planlanan Aquamasters Yüzme Sampiyonasi’na hazirlaniyor. Mugla’da yasamini sürdüren 23 yasindaki serebral palsi hastasi Halil Yüksel, 26 yasindaki otizmli Batuhan Serdar ve 16 yasindaki otizmli Mehmet Cemal Katipoglu, Korona virüs pandemisi öncesinde hocalari Yelda Tugba Gür esliginde havuzda yüzme antrenmanlarina basladi.

Korona virüs pandemisi baslayinca çalismalarina ara vermek zorunda kalan gençler, yaklasik bir ay önce yeninde antrenmanlara basladilar. Haftada birkaç kez antrenman yapan ve engellerini sporla asan gençler, Bodrum’da Ekim ayinda yapilmasi planlanan Aquamasters Yüzme Sampiyonasi’na hazirlaniyor. Sampiyonada Halil bedensel engelliler, Batuhan ve Cemal ise otizmliler kategorisinde yarisacak.

“Sporla neler basarabileceklerini göstermek istiyoruz”

Gençlerin egitmeni Yelda Tugba Gür, yaptigi açiklamada "Gençlik ve Spor Bakanligi’nda 5 yildir bedensel, zihinsel, otistik, downsendromlu çocuklara gönüllü olarak hizmet ediyorum. Bu çocuklarla Istanbul’da çok güzel projelerimiz oldu ve çok güzel basarilar elde ettik. Esimin isi dolayisiyla buraya yerlesmek durumunda kaldik. Yapacagim en güzel sey, özel çocuklara yüzme ögretmekti. Burada da bu projeyi yapabilir miyiz diye kafamda planladim. Bir tane otizmli çocugumuzla basladik. Daha sonra ikinci çocugumuz geldi. Ardindan serebral palsili bir çocugumuz geldi. Onlarla beraber Ekim ayinda yapilmasi düsünülen Bodrum Aquamster yarislarina hazirlaniyoruz. Bu yarislarda güzel basarilar elde etmek istiyoruz. Amacimiz çocuklari hayata katmak, onlarla beraber bir seyler basarabilmek. Özel çocuklarin da bu hayatta var oldugunu, insanlara aktarabilmek. Bu çocuklarin kapali kapilar ardinda olmamasini, disari çikip spor yaparak neler basarabilecegini göstermek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Hocasi ve arkadaslari ile birlikte antrenman yapmaktan dolayi çok mutlu oldugunu söyleyen Halil Yüksel ise “Yelda hocamizla çalismalarimiz devam ediyor. Hocam ile emekleri geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA