Türkiye Yüzme Federasyonu Baskani Erkan Yalçin, Tokyo Olimpiyatlari'ni Degerlendirdi Açiklamasi

'Çok genç bir yas ortalamasi ile katildigimiz Tokyo Olimpiyatlari, yeni bir sürecin ilk kulaçlari olacaktir'.

Türkiye Yüzme Federasyonu Baskani Erkan Yalçin, "Çok genç bir yas ortalamasi ile katildigimiz Tokyo Olimpiyatlari, yeni bir sürecin ilk kulaçlari olacaktir." dedi.

2020 Tokyo Olimpiyatlari'na iliskin açiklamalarda bulunan Erkan Yalçin, "Türk yüzmesi tarihinde ilk defa 11 sporcu, 16 kota ile olimpiyat oyunlarina katiliyor. Üstelik yüzücülerimizin büyük çogunlugu A baraji ile bu hakki kazanmistir." ifadelerini kullandi.

Avrupa Gençler Yüzme Sampiyonasi'nda milli sporcularin elde ettigi basariyi vurgulayan Yalçin, söyle devam etti:

"Daha 10 gün önce Avrupa Gençler Yüzme Sampiyonasi'nda 2 Avrupa gençler rekoru, 4 Avrupa gençler sampiyona rekoru kirarak 7 altin, 5 gümüs, 3 bronz madalya ile takim halinde Avrupa ikincisi olan gençlerimizin çogu simdi Tokyo'da ülkemizi temsil edecek. Üstelik bu harika çocuklarimizin yas ortalamasi 19, yani her birinin önünde en az 2-3 olimpiyat daha var. Olimpiyatlar bir amaç ve ayni zamanda bir süreç. Sürdürülebilir sekilde planlandiginda devamlilik arz eden bir hedef."

Yalçin, "Üretken ve evrensel açidan rekabetçi ve yönetsel bir sisteminiz yoksa olimpiyat oyunlarinda, dünya ya da Avrupa sampiyonalarinda sadece yüzme bransinda degil, tüm branslarda belki bir çikis yakalarsiniz ama bunlar gelip geçici basarilar olur. Önemli olan gelecek nesile daha kalici, sistematik ve sürdürülebilir bir sistem birakmak." degerlendirmesini yapti.

Bu yolda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun kendilerine çok büyük destek verdigini belirten Yalçin, sunlari kaydetti:

"Sayin Bakanimiz göreve geldiginde sporun odagina yüzme, cimnastik ve atletizm gibi olimpik üç temel bransi koydu. Bakanligimizin baslattigi 'yüzme bilmeyen kalmasin' projesi basarili bir sekilde devam etmektedir. Tokyo'ya bireysel branslarda en kalabalik 2. brans olarak gidiyoruz. Bu dogrultuda bakanligimizin makro stratejilerinin yaninda, biz federasyon baskanlari da devletimizin destegiyle kendi yönetsel plan, stratejilerimiz ile sonuna kadar spora ve sporculara tüm teknik, idari ekiple destek olmaktayiz."

Türk yüzücülerinin artik basarilariyla daha fazla gündeme geldigine dikkati çeken Yalçin, "Çok genç bir yas ortalamasi ile katildigimiz Tokyo Olimpiyatlari, yeni bir sürecin ilk kulaçlari olacaktir. Avrupa sampiyonu-rekortmeni Emre, Avrupa gençler sampiyonu-rekortmeni Merve, Avrupa gençler sampiyonu Berke ve Yigit ile piril piril birbirinden basarili toplamda 11 sporcumuz ile 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda mücadele edecegiz. Madalya için çok erken ama ilk olimpiyatlarinda tüm sporcularimizin yari final, hatta final hedefleri bulunmaktadir. Tüm sporcularimiz için bu hedefler 2024 ve 2028 olimpiyatlari için büyük bir temel, tecrübe ve deneyim olacaktir." görüsünü paylasti.

Türkiye Yüzme Federasyonu Baskani Erkan Yalçin, açiklamasini söyle tamamladi:

"Biz dogru bir yönetim sistemi ve devlet destegi ile sporcu yetistirmeye, sporcularin kendilerini gelistirmesine destek vermeye, onlari dünyadaki rakiplerine karsi rekabetçi anlamda eksiksiz hazirlamaya devam ettikçe, gelecekteki olimpiyat oyunlarina katilim sayimiz artacagi gibi özlenen madalyalar da kazanilmaya baslanacaktir. Önemle vurgulamak isterim ki basta ekibimiz, sporcularimiz, ailelerimiz kulüplerimizin bilinçli ve özverili katilimi bizleri her geçen gün daha da büyütmektedir. Onlara tesekkür etmeyi bir borç bilirim. Tokyo 2020 yüzme disinda pek çok bransta da ilklerin olimpiyatlari olacaktir. Simdi herkes tüm branslardaki yildizlarimizi gururla izlesin. 'Biz biriz' ve biz bir oldukça Türklerin asamayacagimiz zorluk yok."

Kaynak: AA