NBA'de Final Serisinin En Degerli Oyuncusu Giannis Antetokounmpo Seçildi

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) 50 yil aranin ardindan sampiyonluga ulasan Milwaukee Bucks'in yildizi Giannis Antetokounmpo, final serisinin en degerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Bucks'in Phoenix Suns'i 105-98 maglup ederek sampiyonluga uzandigi serinin 6. maçinda 50 sayi, 14 ribaunt ve 5 blokluk performansiyla öne çikan Yunan oyuncu, bugüne kadar kazandigi ödüllere bir yenisini daha ekledi.

NBA Finalleri'nin MVP'si seçilen Antetokounmpo, son maçtaki performansiyla, 40 sayi ve 10 ribaunt barajini geçen Shaquille O'Neal'in ardindan organizasyon tarihindeki ikinci oyuncu konumuna geldi.

Kariyerinde daha önce elde ettigi normal sezonun en degerli oyuncusu ve yilin en iyi savunma oyuncusu ödüllerine final serisinin MVP'sini de ekleyen Giannis Antetokounmpo, NBA tarihinde bu üç kategoride ödül kazanan Michael Jordan ve Hakeem Olajuwon'in ardindan üçüncü oyuncu oldu.

Ödül töreninin ardindan duygularini dile getiren 26 yasindaki basketbolcu, "Milwaukee'ye, bana inandigi için tesekkür ederim. Son maçta gerçekten iyi bir performans gösteren takim arkadaslarima da tesekkürler. Bu takima güvendim. Bu kentte yasamak istedim. Bu insanlarla, bu basariya imza atmak istedim. Bunu basardigim için çok mutluyum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA