Turkcell Ana Sponsorlugundaki Milli Atletler Tokyo'da Madalya Pesinde

Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar: 'Ülkemize verdigimiz bir söz var. Tokyo'dan basarilarla dönecegiz. Bu sözü tutmak için gece gündüz çalisiyoruz' Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan: 'Milli atletlerimizin Tokyo'da ay yildizli bayragimizi en iyi sekilde temsil ederek bizi gururlandiracak sonuçlara imza atacaklarina inaniyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanligi himayesinde Turkcell ile Türkiye Atletizm Federasyonu is birligiyle önemli basarilara imza atan Türk atletizminin yildizlari bu kez Olimpiyat Oyunlari'nda sahne aliyor.

Turkcell'den yapilan açiklamaya göre, Japonya'nin baskenti Tokyo'da gerçeklestirilecek sampiyonada atletizm disiplinine Türkiye'yi 8'i kadin, 17'si erkek, toplam 25 ay yildizli atlet temsil edecek. Bu yil 32'ncisi düzenlenecek dünyanin en önemli spor organizasyonunda atletizm mücadeleleri, 30 Temmuz-8 Agustos'ta gerçeklestirilecek.

Tokyo'da yapilacak ve 206 ülkeden 11 bine yakin sporcunun katilacagi oyunlarin atletizm disiplininde Türkiye, 16 bransta madalya mücadelesi verecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar, Türk atletizminin tüm heyecani ve enerjisiyle Tokyo'daki Olimpiyat Oyunlari'ni bekledigini aktararak, su degerlendirmede bulundu:

"Ülkemize verdigimiz bir söz var. Tokyo'dan basarilarla dönecegiz. Bu sözü tutmak için gece gündüz çalisiyoruz. Bu noktada bizlere çok büyük destek veren Sayin Bakanimiz Dr. Muharrem Kasapoglu'na ve Spor Genel Müdürlügü'yle birlikte sponsorumuz Turkcell'e çok tesekkür ediyoruz. Tüm sporcularimizin da Istiklal Marsi'mizi tüm dünyaya dinletmek için ellerinden gelenin fazlasini yapacagina olan inancimiz tam. Türkiye'yi gururlandirmak istiyoruz."

- "Olimpiyatlarda atletlerimiz bizi gururlandiracak"

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da atletizmin gelismesine katki sunmak hedefiyle yillardir Türk atletizminin yaninda olduklarini belirterek, "Olimpiyatlarda atletlerimiz bizi gururlandiracak." ifadesini kullandi.

Erkan, Türk sporuna destek vermeyi sürdüreceklerini aktararak, "Türkiye'deki lisansli atlet sayisi, destegimizden bu yana yüzde 80 artarak 250 bini asti. Bu sayede Olimpiyat Oyunlari'na kota alan atlet sayimizin, kafilenin önemli bir kismini olusturmasindan dolayi mutluluk duyuyoruz. Milli atletlerimizin Tokyo'da ay yildizli bayragimizi en iyi sekilde temsil ederek bizi gururlandiracak sonuçlara imza atacaklarina inaniyoruz. Her birine basarilar diliyoruz. Turkcell olarak her zaman 'TURKSPORU'na destek vermeyi sürdürecegiz." ifadelerini kullandi.

Milliler, daha önce düzenlenen Olimpiyat Oyunlari'nda atletizm bransinda 1948'de Ruhi Sarialp, 2004'te Esref Apak ve son olarak da 2016'da Yasmani Copello ile 3 bronz madalya kazanmayi basarmisti.

Kaynak: AA