Tokyo 2020 Öncesi Sporcularin Korkulu Rüyasi Test Sonuçlari

Uzun bir hazirlik sürecinin ardindan 32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'na katilma hakki elde eden sporcular, oyunlar öncesinde siki bir Kovid19 testine tabi tutuluyor

32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'na kisa bir süre kalirken, dünyanin en büyük spor organizasyonunda yarisacak sporcularin en büyük korkulu rüyasi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) test sonuçlari oldu.

Japonya'nin baskenti Tokyo'da 2020'de yapilmasi gereken oyunlar, tüm dünyayi etkisi altina alan Kovid-19 salgini nedeniyle bu yila ertelenmisti. 23 Temmuz'da baslayacak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari, salginin sürmesi nedeniyle uzun süre tartisma konusu oldu.

Seyircisiz yapilmasina karar verilen oyunlar öncesinde uygulanan Kovid-19 tedbirleri dikkati çekti. Organizasyonda yer alacak sporcular, oyunlar öncesinde siki takip altinda tutuluyor. Olimpiyat Köyü'nden çikmalarina izin verilmeyen sporcular, her gün verdikleri örneklerle test sonuçlarini ögrenme firsati buluyor.

Uzun süreli hazirlik sürecinin ardindan Japonya'ya gelen sporcular, oyunlarin son günlerinde de stresli bir sekilde hazirlaniyor.

- Siki kontrol sürecek

Sporculara yönelik siki tedbirler oyunlar boyunca sürecek.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda mücadele edecek sporcular, 23 Temmuz Cuma günü açilis seremonisiyle baslayacak organizasyonda yine her gün tükürük örnegi verecek. Tükürük örneginde sorun çikan sporcu, PCR testine tabi tutulacak. Bu süreçte sporcunun alandan ayrilmasina izin verilmeyecek.

- Su ana kadar 4 sporcunun test sonucu pozitif çikti

2020 Tokyo Olimpiyatlari öncesi su ana kadar 4 sporcunun test sonuçlari pozitif çikti.

Organizasyonda mücadele edecek ABD Cimnastik Takimi'nda adi açiklanmayan bir sporcu ile Çekya'dan plaj voleybolcusu Ondrej Perusic'in yeni tip koronavirüse (Kovid19) yakalandigi duyurulmustu.

Kovid-19 test sonucu pozitif çikarak karantinaya alinan cimnastikçi ile önceden temasta bulunan bir sporcunun da tedbir amaciyla kendini otelde karantinaya aldi. Söz konusu iki sporcu, Tokyo'nun farkli noktasindaki bir spor salonunda antrenmanlarina devam edecek.

Kovid-19'a yakalanan Perusic'in de karantinaya alindigi ifade edildi.

Ondrej Perusic ve partneri David Schweiner, 26 Temmuz'da yapilacak ilk karsilasmada söz konusu durum nedeniyle yarisamayacak.

Olimpiyat köyünde kalan Güney Afrikali futbolcular Thabiso Monyane ve Kamohelo Mahlatsi'nin de yeni tip koronavirüse yakalandigi önceden duyurulmustu.

- Resmi yetkili ve gönüllülerden 71'i virüse yakalandi

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi de 23 Temmuz'da baslayacak turnuva öncesinde simdiye kadar sporcu, resmi yetkili ve gönüllülerden olusan toplam 71 kisinin virüse yakalandigini açikladi.

ABD'li genç tenisçi Coco Gauff da Kovid-19 test sonucunun pozitif çikmasi nedeniyle daha önce Tokyo'daki oyunlara katilamayacagini bildirmisti.

- Temasli 6 Büyük Britanyali sporcu da karantinada

Oyunlarda yarismak üzere Tokyo'ya gelen Büyük Britanyali 6 sporcu ise Kovid-19'e yakalanan bir kisiyle yakin temasa girdikleri gerekçesiyle kendilerini karantinaya aldi.

Büyük Britanya kafilesini Japonya'ya getiren uçakta takim üyesi olmayan bir yolcunun test sonucunun pozitif çikmasi sonrasi ayni uçakta yer alan 6 sporcu ile 2 takim görevlisi, tedbirler geregi Tokyo'da karantinaya girdi.

Kaynak: AA