Milli Tekvandocu Nur Tatar, Kariyerinin Tek Eksigi Olimpiyat Altin Madalyasini Tokyo'da Kazanmayi Hedefliyor

Olimpiyatlarda daha önce gümüs ve bronz madalya kazanan milli tekvandocu Nur Tatar, kariyerinin tek eksigi olan olimpiyat altin madalyasini Tokyo'da kazanmayi hedefliyor.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapilan açiklamada, Türkiye'nin olimpiyat oyunlari tarihinde 2 farkli olimpiyatta madalya kazanan tek kadin sporcusu olan Nur Tatar'in bu basarisini bir ileri seviyeye tasimaya hazirlandigi belirtildi.

Londra 2012'de gümüs Rio 2016'da ise bronz madalyanin sahibi olan Nur Tatar'in Tokyo 2020'de altin madalya kazanarak üçlemeyi tamamlamak istedigi kaydedildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen basarili sporcu, "Bir yil gecikmeli de olsa olimpiyat oyunlari heyecanini yasiyoruz. Tokyo'da hedefim kariyerimdeki tek eksik olan olimpiyat altin madalyasini kazanmak. Tüm çalismalarimi bu yönde yaptim. Sikletimde birbirine çok yakin 4-5 sporcu var. Birbirimizle sürekli karsilasiyoruz ve her türlü sonuç ortaya çikabiliyor. Tekvandoda günlük performanslar çok önemli olabiliyor. Üçüncü kez olimpiyatlara katiliyorum. Ilk katildigimda 19 yasindaydim. Simdi ise 28 yasin olgunlugunu yasiyorum. Bu tecrübemi mücadeleme yansitarak kürsünün en üst basamagina çikmak ve Istiklal Marsi'mizi dinletmek en büyük arzum." degerlendirmesinde bulundu.

Nur Tatar, 26 Temmuz Pazartesi günü kadinlar 67 kiloda madalya mücadelesi verecek.

Kaynak: AA