KKTC'deki Söhretler Maçi'nda Dünyaya 'Sporda Ambargoya Hayir' Mesaji

ABD’li sampiyon rallici Chris Forsberg, siyasiler ve eski futbolcularin forma giydigi KKTC’deki Söhretler Maçi’nda dünyaya "sporda ambargoya hayir" mesaji verildi.

Kibris Baris Harekati’nin 47. yil dönümü nedeniyle Lefkosa Atatürk Stadyumu unutulmaz bir maça sahne oldu. Okçular Vakfi ve Kibris Vakiflar Idaresince düzenlenen ‘’Uluslararasi Kuzey Kibris Kültür ve Kültür ve Spor Festivali’’ kapsaminda oynanan söhretler maçinda siyasiler ve eski futbolcular yer aldi. Söhretlerin "Spora ambargoyu siddetle kiniyoruz" pankartiyla sahaya çiktigi maçin baslama vurusunu KKTC Basbakani Ersan Saner ve Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu yapti.

- ABD’li sampiyon rallici de maça çikti

Serdar Tatli’nin yönettigi maçi kirmizi takim 4-3 kazandi. Beyaz Takim’in golleri Hamit Altintop, Oguzhan Hasipoglu ve Okçular Vakfi Baskani Haydar Ali Yildiz, kirmizi takimin golleri KKTC Basbakanlik Müstesari Hüseyin Amcaoglu (2) Sabri Sarioglu ve Murat Zorluoglu’dan geldi.

Beyaz Takim’da eski futbolcular Serdar Kulbilge, Hamit Altintop, Faruk Atalay, Saffet Akyüz, Haka Ünsal, Tuncay Sanli, KKTC Basbakan Yardimcisi- Ekonomi ve Enerji Bakani Erhan Arikli, Okçular Vakfi Baskani Haydar Ali Yildiz, KKTC’li milletvekili Oguzhan Hasipoglu, KKTC’li yildiz futbolcu Basak Ruso, Kirmizi Takim’da Cengiz Uzun, Sabri Sarioglu, Mehmet Aurelio, Aycan Yanaç, ABD’li sampiyon rallici Chris Forsberg, Bülent Akin, AK Parti Gençlik Kollari Genel Baskani Eyüp Kadir Inan, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, KKTC Basbakanlik Müstesari Hüseyin Amcaoglu, Musa Içmez, KKTC Genç Milli Takimlar Sorumlusu Hüseyin Kinaci, Akdeniz Spor Birligi Baskani Serhat Deniz yer aldi.

- "Kibris Türk halkinin yanindayiz"

Okçular Vakfi Baskani Haydar Ali Yildiz, Okçular Vakfi olarak bu etkinliklerde bir Söhretler Karmasi maçi planladiklarini söyleyerek, "Bunun da temel gerekçesi su; Kibris'a uygulanan bir futbol ambargosu, bir spor ambargosu var. Bu ambargoya 'Hayir' diyoruz. Dünyada KKTC'nin özgür, bagimsiz, esit ve egemen bir devlet oldugunu hep birlikte bugün bir kararlilik bir iradeyi dünyaya yansitmis olacagiz. Kibris Türk halkinin yaninda olacagiz. Bu hakli davada sehitlerimize olan vefa borcumuzu ödeyecegiz’’ diye konustu.

Yaklasik 15 bin kisinin izledigi maç, isik gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA