Kibris'ta Söhretler Maçinda Dünyaya Mesaj Açiklamasi 'Sporda Ambargoya Hayir'

Kibris Baris Harekati’nin 47. yildönümü dolayisiyla Lefkosa Atatürk Stadyumu, unutulmaz bir maça sahne oldu. Söhretler maçinda dünyaya mesaj verildi ve ’Sporda ambargoya hayir’ denildi.

Kibris Baris Harekati’nin 47. yildönümü Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde büyük coskuyla kutlandi. Lefkosa Atatürk Stadyumu, söhretler maçina sahne olurken dünyaya da önemli bir mesaj verildi ve ’Sporda ambargoya hayir’ denildi. ABD’li sampiyon rallici Chris Forsberg, siyasiler ve eski futbolcularin forma giydigi söhretler maçinda ’Spora ambargoyu siddetle kiniyoruz’ pankarti açildi. Mücadelenin baslama vurusunu KKTC Baskani Ersan Saner ile Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu yapti.

Kirmizi takim 4-3 kazandi

Serdar Tatli’nin düdük çaldigi karsilasmada kirmizi takim sahadan 4-3’lik galibiyetle ayrildi. Kirmizi takimin gollerini Hüseyin Amcaoglu (2), Sabri Sarioglu ve Murat Zorluoglu kaydetti.

Beyaz takimin golleri ise Hamit Altintop, Oguzhan Hasipoglu ve Haydar Ali Yildiz’dan geldi. Beyaz Takim’da Serdar Kulbilge, Hamit Altintop, Faruk Atalay, Saffet Akyüz, Haka Ünsal, Tuncay Sanli, KKTC Basbakan yardimcisi-Ekonomi ve Enerji Bakani Erhan Arikli, Okçular Vakfi Baskani Haydar Ali Yildiz, KKTC’li milletvekili Oguzhan Hasipoglu, KKTC’li yildiz futbolcu Basak Ruso forma giydi. Kirmizi Takim’da ise Cengiz Uzun, Sabri Sarioglu, Mehmet Aurelio, Aycan Yanaç, ABD’li sampiyon rallici Chris Forsberg, Bülent Akin, Eyüp Kadir Inan, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, KKTC Basbakanlik Müstesari Hüseyin Amcaoglu, Musa Içmez, KKTC Genç Milli Takimlar Sorumlusu Hüseyin Kinaci, Akdeniz Spor Birligi Baskani Serhat Deniz yer aldi.

Kaynak: İHA