Izmir Büyüksehir Belediyespor'un Lisansli Sporcu Sayisi Bin 100'E Ulasti

Izmir Büyüksehir Belediyespor, son 2 yilda aktif brans sayisini 41’e çikardi. Lisansli sporcu sayisi ise bin 100’e ulasti.

Ülkemizin sporcu sayisi ve brans açisindan en büyük kulüpleri arasinda yer alan Izmir Büyüksehir Belediyespor, son 2 yilda brans sayisini 41’e yükselirken, toplamda bin 100 lisansli sporcuya ulasti. Hentbol Erkekler Türkiye Kupasi’nda Izmir tarihinde kazanilan ilk zafer, tekerlekli sandalye basketbolunda 17 yil aradan sonra gelen Süper Lig sampiyonlugu ve buz hokeyindeki 2. Lig sampiyonluguna ek olarak Kadinlar Hentbol Takimi’nin Türkiye Kupasi’nda final oynamasi, U20 Genç Erkekler Buz hokeyi Takimi’nin Türkiye ikincisi olmasi, Sualti Ragbisi Kadin Takimi’nin U24 Federasyon Kupasi’nda, Ampute Futbol Takimi’nin Süper Lig’de Türkiye üçüncülügüne ulasmasi ile tüm dikkatleri üzerine çeken Izmir Büyüksehir Belediyespor, özellikle engelli branslarinda önemli bir ivme kazandi.

11 engelli bransi, 57 sporcu

11 engelli bransinda 57 lisansli sporcuya sahip olan Izmir Büyüksehir Belediyespor; ampute futbol, tekerlekli sandalye basketbol, engelli atletizm, engelli boccia, engelli halter, engelli masa tenisi, görme engelli judo, özel sporcular cimnastik, özel sporcular masa tenisi, özel sporcular yüzme, özel sporcular artistik buz pateni branslarinda mücadele ediyor. Izmir Büyüksehir Belediyespor’un 41 bransi arasinda en fazla lisansli sporcu buz hokeyinde yer aliyor. Bornova’daki Buz Sporlari Salonunun hizmete girmesinin ardindan çok önemli bir çikis yakalayan Izmir Büyüksehir Belediyespor’un buz hokeyinde 118 sporcusu bulunuyor. Tekvandoda 110, atletizmde 102, güreste 83, sutopunda 73, judoda 69 lisansli sporcusu mücadele ediyor.

"Gençlik ve spor kenti Izmir"

Kulüp baskani Ersan Odaman, “Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in vizyonu dogrultusunda Izmir’i gençlik ve spor kenti yapma yolunda ilerliyoruz. Hentbol, tekerlekli sandalye basketbol ve buz hokeyinde sampiyon olduk. Mücadele ettigimiz hemen hemen tüm branslarda son dönemin en basarili sonuçlarini elde ettik. Spor okullarindaki ögrenci sayimiz, 40 bine ulasti. Hedefimiz, ’Izmir’ denince insanlarin aklina ilk önce spor ve gençlik kelimelerinin gelmesi. 1,5 yildir devam eden agir pandemi sartlarina ragmen her geçen gün artan brans ve sporcu sayilarimiz, hedefimize dogru hizli adimlarla ilerledigimizi gösteriyor” dedi.

Kaynak: İHA