IOC Baskani Bach Açiklamasi 'Dünyanin En Iyi Sporculari Hayallerini Gerçeklestirmek Için Sabirsiz'

Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) Baskani Thomas Bach, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ragmen Tokyo Olimpiyatlari'ni düzenlemenin dünyaya dayanisma mesaji verecegini söyledi.

23 Temmuz'da baslayacak turnuva öncesinde Tokyo'da düzenlenen IOC oturumunda konusan Bach, "Tüm doktor, hemsire ve saglik çalisanlarinin kahramanca çabalari sayesinde bugün burada birlikte olabiliyoruz." dedi.

Tokyo'nun ev sahibi sehir resmi statüsünü kazandigi 8 yil önceden bugüne IOC'nin Japonya ile güvenilir partnerliginden övgüyle bahseden Bach, "Japonlarin azim ve adanmislik erdemleri bizi hayran birakiyor." diye konustu.

Olimpiyatlari düzenlemenin tüm dünyaya baris, dayanisma ve direnç mesaji verecegini kaydeden Bach, "Dünyanin en iyi sporculari sonunda olimpiyat hayallerini gerçeklestirmek için sabirsizlar" ifadelerini kullandi.

Toplantida konusan Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi Baskani Hasimoto Seiko, Kovid-19'a ragmen olimpiyatlari düzenleme konusunda önceliklerinin "güvenli müsabakalar" oldugunu söyledi.

Kaynak: AA