Hatayspor'un Kalecisi Munir Mohamedi, Takimiyla Avrupa Liglerini Hedefliyor Açiklamasi

'Avrupa'ya gitmeyi istiyoruz ve bunu Türkiye'ye göstermek istiyoruz. Sürekli Avrupa'ya giden takim yaratmak ve sürekli Hatayspor'un konusulmasini istiyoruz' 'Kimsenin böyle bir hedefi yoktu. Türkiye'de de kimse böyle bir basari beklemiyordu. Bizim de hedefimiz ligde sürekli kalmak, basarili olmak ve alt lige düsmemekti ama bizde o kadar kaliteli oyuncu ve teknik ekip var ki bunu basarabilecegimizi herkese gösterdik'

MUHAMMET MUTAF - Süper Lig ekiplerinden Atakas Hatayspor'un Fasli kalecisi Munir Mohamedi, takimiyla Avrupa liglerine gitmeyi ve bunu Türkiye'ye göstermeyi istediklerini belirtti.

Fas Milli Takim oyuncusu da olan 32 yasindaki Munir Mohamedi, Erzurum'un Palandöken Dagi eteklerindeki Yüksek Irtifa Kamp Merkezi'nde AA muhabirine yaptigi açiklamada, geçen sezon Süper Lig'de oynamanin hem Hatayspor hem bazi futbolcular hem de kendisi için bir ilk oldugunu söyledi.

Geçen sezon iyi maçlar çikardiklarini ifade eden Mohamedi, "Kimse de bizden böyle bir sezon beklemiyordu. Hatayspor taraftarinin da bu sezondan çok umutlu oldugunu düsünüyorum. Insallah gelecek sezon üstüne koyarak geçen seneden daha iyi bir yerde bitiririz." dedi.

Mohamedi, takimda kendini çok rahat hissettigi için basarili oldugunu belirterek, bir futbolcu için sahadaki mücadele kadar kulüpteki arkadas iliskilerinin de önemli oldugunu dile getirdi.

Kulüpte iyi iliskilerin olusmasinin performansini çok yükselttigini anlatan Mohamedi, "Umarim ki bu sene de seviyeyi daha da yüksege çikarir, daha basarili oluruz. Geçen sene beklentimden daha iyi bir sezon oldu ve hep beraber bir aile olup gelecek sezonu en iyi sekilde bitirmek istiyoruz." ifadelerini kullandi.

- ""Türkiye'de olmaktan çok mutluyum, kendimi evimde gibi hissettim"

Mohamedi, Türkiye'ye gelmeden önce sürekli Ispanya'da oynadigi için Süper Lig'i çok bilmedigini ifade ederek, Türkiye liginin çok kaliteli oldugunu vurguladi.

Süper Lig'i çok sevdigini dile getiren Mohamedi, söyle konustu:

"Türkiye'de olmaktan çok mutluyum, kendimi evimde gibi hissettim. Ispanya ve Türkiye arasinda farkli bir futbol kültürü ve anlayisi var. Ispanya'da daha kaliteli oyuncular oluyor ama Türkiye ligine geldigimde Ispanya liginden çok farkli oldugunu görmedim. Hatta sunu söyleyebilirim ki bütün Türkiye liglerinde herkesin kendisini gelistirmesi ve daha iyi oynayip ligi daha da yukari çikarmalari mümkün olabilir. Çünkü o kaliteyi Türkiye liginde görüyorum. Ilk geldigimde çok farkli duygular hissettim. Çünkü dünya kupasinda, Avrupa kupalarinda ve Ispanya Ligi'nde oynadim ve farkli bir lige geliyordum. Tabii ki farkliliklar var ve bu farkliliklari gidermek için Türkiye'deki oyuncularin ve yönetimin Avrupa'da kendisini en üst seviyeye çikarmasi için sürekli çalismasi lazim."

Takimda kaliteli oyuncularin bulunduguna isaret eden Mohamedi, basarili olabilmenin yolunun kenetlenmekten ve aile olabilmekten geçtigini belirtti.

Mohamedi, "Hatayspor bir alt ligden bir üst lige çikan bir takimdi. Kimsenin böyle bir hedefi yoktu. Türkiye'de de kimse böyle bir basari beklemiyordu. Bizim de hedefimiz ligde sürekli kalmak, basarili olmak ve alt lige düsmemekti ama bizde o kadar kaliteli oyuncu ve teknik ekip var ki bunu basarabilecegimizi herkese gösterdik. Umarim ki ayni sekilde çalisip devam edebiliriz. Avrupa'ya gitmeyi istiyoruz ve bunu Türkiye'ye göstermek istiyoruz. Sürekli Avrupa'ya giden takim yaratmak ve sürekli Hatayspor'un konusulmasini istiyoruz. Hedefimiz bu." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA