GÜNDEM / 20 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kibris Baris Harekati'nin 47'nci yil dönümü dolayisiyla düzenlenecek Baris ve Özgürlük Bayrami kutlamalari ile toplu açilis ve temel atma törenlerine katilacak.

(Lefkosa) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Muradiye beldesini ziyaret edecek, bazi bölgelerinde incelemede bulunacak, Güneysu'da sürdürülen çalismalari inceleyecek ve bayram ziyareti gerçeklestirecek.

(Rize/14.30) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Kurban Bayrami kutlaniyor

- Islam dünyasinda idrak edilen Kurban Bayrami'na iliskin kutlama ve programlar izleniyor.

(Fotografli-Görüntülü)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

(Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Galatasaray, UEFA Sampiyonlar Ligi'nde PSV ile yapacagi 2. eleme turu ilk maçi için Hollanda'nin Eindhoven kentine gidecek.

- Galatasaray Teknik Direktör Fatih Terim ile bir oyuncu, PSV Stadi'nda basin toplantisi düzenleyecek. Sari-kirmizili takim PSV maçi öncesi son antrenmanini PSV Stadi'nda gerçeklestirilecek.

- PSV Teknik Direktörü Roger Schmidt ve bir oyuncu, PSV Stadi'nda basin toplantisi düzenleyecek. PSV Eindhoven, karsilasma öncesindeki son antrenmanini PSV Stadi'nda yapacak.

(Istanbul/11.30/Eindhoven/19.30/20.00/17.30/18.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- UEFA Sampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 6 maç oynanacak.

3- UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turunda, 4 maç yapilacak.

ÖZEL HABER

1- Kovid-19'u atlatanlarin devam eden sikintilarina iliskin ilk veriler ortaya çikti

- Diskapi Yildirim Beyazit Egitim ve Arastirma Hastanesi Kovid-19 Takip Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Cenk Aypak:

- "En sik görülen sikayetler nefes darligi, yorgunluk, halsizlik, kas ve eklem agrilari ile kalp agrisi. Bunun yaninda unutkanlik, hafiza zayiflamalari, uyku bozukluklari sikayetleriyle de karsilasiyoruz"

- "Kovid-19'un atlatilmasinin ardindan ilk 3 aylik periyotta en sik gördügümüz sikayetler nefes darligi, kas agrilari ile unutkanlik"

2- Türkiye'de iklim degisikligi nedeniyle hava sicakligi 2100 yilina kadar 5-6 derece artabilir

- ITÜ Ögretim Üyesi Prof. Dr. Levent Saylan:

- "Tahminlere göre, ülkemizde Karadeniz Bölgesi'nde gelecekte yagislar azalmayabilir. Bu durum ilerleyen yillarda Karadeniz'de kurakligin olmayabilecegini bize gösteriyor"

- "Diger bölgelerimizde yagislarda farkli mevsimlerde bir azalma beklentisi var. Yagislarin azalmasi yer üstü ve yeralti su kaynaklarimizi olumsuz yönde etkileyebilir. Bu durum barajlardaki su seviyesini, enerji üretimimizi, tarim alanlarini, tarimsal ürünlerimizi, üreticiyi etkiler"

- "Küresel isinmadan dolayi asiri hava olaylarinin sayisinda artislar meydana gelecek. Son yillarda sel veya kuraklik problemlerini fazla sayida görmeye basladik"

(Hikmet Faruk Baser)

3- Riza Kayaalp, Tokyo'da altin madalya koleksiyonunu tamamlamaya çalisacak

- Kariyerinde 10 Avrupa ve 4 dünya sampiyonlugu bulunan milli güresçi, 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda altin madalyayi kazanmayi amaçliyor

- Riza Kayaalp: "Olimpiyatlar öncesi büyük sampiyonada sampiyon olmak insani daha bir motive ediyor. Ama en önemlisi olimpiyata çok formda, çok güçlü ve sakatlik olmadan gidebilmek. Allah'a sükürler olsun su ana kadar her sey yolunda"

- "Çok iyi bir sekilde hazirlandigimi düsünüyorum. Artik nasibimde varsa olur, nasibimde yoksa yapacak bir sey yok. Oraya çikacagim, olimpiyat sampiyonlugu için savasacagim. Insallah ülkemize sampiyonlukla dönmek nasip olur"

(Halil Ibrahim Avsar/Ankara)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA