Galatasaray Sezonu Avrupa'da Açiyor

Galatasaray, UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçinda deplasmanda Hollanda ekibi PSV Eindhoven ile mücadele edecek. Iki takim bugüne kadar 6 kez karsilasirken, sari-kirmizililar 2, PSV 4 kez sahadan galip ayrildi.

Galatasaray sezonu Avrupa kupalariyla açacak. Sari-kirmizililar, UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk ayaginda Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile yarin TSI 22.00’de deplasmanda karsi karsiya gelecek. Iki ayakli tur sistemine göre oynanacak maçin rövansi 28 Temmuz’da Istanbul’da oynanacak. Tur atlayan takim, üçüncü ön eleme turuna, sonrasinda play-off turuna, play-off turunu kazanan ekipler ise Sampiyonlar Ligi gruplarina kalmaya hak kazanacak.

Galatasaray - PSV eslesmesinin galibi, üçüncü ön eleme turunda Celtic - Midtjylland eslesmesinin galibiyle karsilasacak.

7. randevu

PSV ile Galatasaray, resmi maçlarda bugüne kadar 6 kez karsilasti. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 2 kez rakibini maglup ederken, 4 kez Hollanda ekibi sahadan galip ayrildi. Aslan’in 6 golüne, PSV 10 golle ile karsilik verdi.

Iki takim son olarak 2006-2007 sezonunda 31 Ekim 2006 tarihinde UEFA Sampiyonlar Ligi’nde karsilasmis Hollanda ekibi mücadeleden 2-0 galip ayrilmisti.

O müsabakada, su anda kadroda olan isimlerden Arda Turan da forma giymisti. Karsilasmaya 11’de baslayan Arda 66. dakikada yerini Cihan Haspolatli’ya birakmisti

PSV’de tanidik isimler

PSV’yi Alman teknik adam Roger Schmidt çalistiriyor. Hollanda takiminda bir tanidik isim bulunuyor. Bir dönem Galatasaray formasi giyen Portekizli futbolcu Bruma kadroda yer aliyor. Alman yildiz futbolcu Mario Götze, Israilli Eran Zahavi de takimda dikkat çekici isimler olarak yer aliyor.

Iki hazirlik maçindan da galip ayrildi

Yeni sezon hazirliklarina 14 Haziran’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nde baslayan Galatasaray bu süreçte iki tane hazirlik maçi yapti ve ikisinden de galip ayrildi. Sari-kirmizililar, Rumen takimi Dinamo Bükres’i 2-1, Kasimpasa’yi da 4-2’lik skorla maglup etti.

PSV ise hazirlik döneminde 4 mücadeleye çikti. Hollanda ekibi, RWDM’yi 6-2, Delbrücker SC’i 10-1 ve PAOK’u 1-0 maglup ederken, Osnabrück ile de 0-0 berabere kaldi.

Eksikler

Galatasaray’da PSV mücadelesi öncesinde UEFA kadrosuna yazdirdigi isimlerden Taylan Antalyali’nin sakatligi bulunuyor. Ogulcan Çaglayan ise lisans islemlerindeki sikintidan dolayi UEFA’ya bildirilemedi. Sari-kirmizililar 2 futbolcunun korona virüs testi pozitif çikmasindan dolayi karantina süreci devam ediyor. Senegalli futbolcu Mbaye Diagne ise UEFA’ya bildirilen listede yer almadi.

Galatasaray bu yaz transfer döneminde kadrosuna su ana kadar 3 futbolcu dahil etti. Sari-kirmizililar bu süreçte Alpaslan Öztürk, Aytaç Kara ve Baris Alper Yilmaz’i transfer etti.

Alejandro Hernandez yönetecek

Iki takim arasinda mücadelede Ispanya Futbol Federasyonu’ndan Alejandro Hernandez düdük çalacak. Hernandez’in yardimciliklarini Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo yapacak. Karsilasmanin dördüncü hakemligini ise Cesar Soto Grado üstlenecek.

Kaynak: İHA