Galatasaray, Avrupa'da 289. Maçina Çikacak

Galatasaray, UEFA Sampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda deplasmanda Hollanda temsilcisi PSV ile oynayacagi maçla birlikte Avrupa kupalarindaki 289. mücadelesine çikacak.

Galatasaray UEFA Sampiyonlar Ligi Ikinci Ön Eleme Turu ilk ayaginda Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile yarin Philips Stadyumu’nda karsi karsiya gelecek. Hollanda ekibi korona virüs önlemleri nedeniyle 23 bin 500 bilet satisa çikardigini ve tamamin satildigini açikladi.



AVRUPA KUPALARINDA 289. RANDEVU

Galatasaray, Avrupa kupalarinda bugüne kadar 288 kez mücadele etti. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar, 101 kez sahadan galip ayrilirken, 112 defa da rakiplerine maglup oldu. 75 karsilasmada ise kazanan taraf çikmadi. Geride kalan müsabakalarda Cimbom, rakip fileleri 383 kez havalandirirken, kalesinde ise 431 gol

gördü.

TERIM YÖNETIMINDE AVRUPA’DA 82. MAÇ

Teknik Direktör Fatih Terim, Galatasaray’in basinda bugüne kadar 81 kez Avrupa kupasi maçina çikti. Geride kalan karsilasmalarda Terim’in ögrencileri 32 galibiyet, 32 maglubiyet ve 17 beraberlik aldi. Sari-kirmizili takim, Terim yönetimindeki Avrupa karsilasmalarinda 110 gol atarken, kalesinde ise 119 gole engel olamadi.

(Oguzhan Ort/IHA)

Kaynak: İHA