Fatih Terim Açiklamasi 'PSV Dikkat Etmemiz Gereken Bir Takim'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, PSV Eindhoven maçi öncesi yaptigi açiklamada, "PSV dikkat etmemiz gereken bir takim" dedi.

Teknik direktör Fatih Terim, PSV Eindhoven ile oynayacaklari UEFA Sampiyonlar Ligi Ikinci Eleme Turu maçi öncesinde basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Kadrodaki oyunculara saygi geregi transfer konusunda açiklama yapmak istemedigini ifade eden Fatih Terim, “Baskanimizin transferlerle ilgili gerekli açiklamalari dün yaptigini düsünüyorum. Kulübümüzün ortak akil olarak belirledigi kriterleri göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz; ama özellikle transferler konusunda çok kisa süre de olsa sizden biraz müsaade rica ediyorum. Çünkü buraya 23 kisi geldik ve bu arkadaslarimizin hepsi birbirinden degerli. En azindan bugün transfer konusunu askiya alirsak çok mutlu olacagim. Burada bulunan tüm oyunculara saygi göstermemiz gerektigini düsünüyorum” diye konustu.



“Transferde üç sezonluk bir proje düsünüyoruz"

Terim, kadro yapilanmasi ve transfer ile ilgili olarak ise sunlari söyledi:

“Sezonu erken açtik. Dolayisiyla biz de isterdik ki agustos veya eylül ayinda oynayacagimiz maçlar olsun. Maalesef bugün bu noktadayiz. Bunu bir sikayet ve mazeret olarak söylemiyorum. Biz böyle görmedigimiz gibi baskalarinin da bunu firsat olarak görmesini istemiyoruz. Çünkü bugün baskanlarin, yönetimlerin, teknik heyetlerin listelerini bilmeyen neredeyse yok. Hangi mevkileri güçlendirmemiz gerektigini de herkes biliyor. Dolayisiyla Avrupa’da oynayacak olan takimlarin kimlerle, ne zaman oynayacagini, hangi eksiklerinin oldugunu herkes biliyor. Burada yazili-görsel basin, bilhassa sosyal medyada zaman zaman taraftarimizin duygulariyla oynandigina inaniyoruz. Bundan da açikçasi hiç hoslanmiyoruz. Bu yüzden kendi bildigimiz yapmaya devam edecegiz. Bir maç için birkaç oyuncu yetistirmeyi planlasaydik, inanin bana oldugundan çok daha yüksek rakamlar ve yüksek bedeller ödemek zorunda kalacaktik. Baskanimizin da söyledigi gibi üç sezonluk bir proje düsünüyoruz. Yakin süre içerisinde de neler yapacagimizi, Galatasaray’in transferde nelerle karsilasacagini görecegiz. O yüzden oyuncular, kulüpler, menajerler, hatta yazili-görsel basin ve sosyal medya üzerinden bu yapilanlarin bize pahaliya patlamasina izin vermeyecegiz. Ayrica takim olarak disaridaki unsurlar olarak da kimseden korkmadigimizin bilinmesini isteriz. Her sahada, her zaman, herkesle oynariz. Kazaniriz, kaybederiz; ama çikip mücadelemizi en iyi sekilde südürürüz. Muhakkak eksik yerlerimiz oldu. Epey eksigimiz var. Onun üzerine sakatlarimiz var. Iki tane arkadasimiz hastalandi. Ameliyat olanlarimiz var Sonuçta biz Galatasarayiz, buradayiz, elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. Umarim kazanan iki maçin sonunda kazanan biz oluruz. Acele ile karar verip Galatasaray’in gelecegini tehlikeye atmak istemiyoruz.”

"Feghouli, Falcao ve Babel bizim için önemli"

Feghouli, Falcao ve Babel’in kendileri için önemli oldugunu ifade eden tecrübeli teknik adam, “Feghouli, Falcao ve Babel bizim önemli oyuncularimiz. Baskanimizin dört oyuncu ile ekonomik isareti oyuncularimizin teknik kapasiteleriyle veya Galatasaray’a hizmetleriyle alakali degildi. Onlar bizim kiymetlilerimiz. Galatasaray’a hizmet etmislerdir. Tecrübeli arkadaslarimizdir. Her an onlardan faydalanmayi düsünüyorum. Falcao’ya ufak sakatligindan dolayi bir gün izin vermistim. Doktor ve Scott ile karar vererek bugün için daha rahat ve güçlü olsun diye Feghouli’nin de dinlenmesini istedik. Dolaysiyla üç arkadasimiz da bizim için diger oyuncularimiz gibi degerlidir. Falcao dün bana geldi. Bizimle beraber Eindhoven maçina gelmek istedigini ifade etti.

Bu da beni son derece memnun etti. Kendisini aldim. Bizimle beraber. Bu önemli isim insallah sans verdigimiz sürede insallah bize verdigi en iyi hizmeti yapacaktir” sözlerini sarf etti.

“Umarim avantajli bir netice ile ayriliriz"

PSV Eindhoven’in güçlü bir rakip oldugunu ifade eden Terim, “Basin toplantisinda gelirken koridorlardan geçtiginizde PSV’nin ne oldugunu anliyorsunuz. PSV’de oynayarak hepimizin yakinda tanidigi efsanelerin tek tek resmini görerek PSV’nin nasil bir kulüp oldugunu anlayabiliyorsunuz. Son iki maçlarini, hazirlik maçlarini seyredebildim. Biri Osnabrück ikincisi de PAOK maçi. Ikisini de izledik. Taraftarlarimiz da bence çok önemli bir takim izleyecekler. Avrupa’da çok da benzeri olmayan bir takim diye düsünüyorum Ön alan baskisini iyi yapan. Topu kaptirdiginda kontra presi iyi yapan, 4-4-2 olmasina ragmen zaman zaman 2-2-6 pozisyonuna gelen ciddi ve önemli bir takimla oynayacagiz. Zaten Roger Schmidt çok saygi duydugum bir meslektasim. Gerek Avusturya’da gerek Almanya’da çok önemli isler yapti. Simdi de yine önemli bir görev üstlenmis görünüyor. Onlar da bizim gibi sezonu erken açtilar. Belki iki taraf da kaliteli noktaya henüz ulasamadi ama umarim buradan ikinci maçimiza umutlu, bizi daha avantajli kilacak bir neticeyle ayriliriz. Dikkat etmemiz gereken bir takim. Onu da söylemeden geçemeyecegim” dedi.



“Maçlarimizi saklamadik"

Sampiyonlar Ligi’nin motivasyonunun yüksek oldugunu dile getiren teknik direktör Fatih Terim, “Biz herhangi bir sekilde maçlarimizi saklamadik. Oynanan maçlar buydu. Nitekim PSV’nin de maçlarini normal kanallar vermedi; ama takimimizi geçen sene seyretmek bence en akillica is. Çünkü hiç degisikligimiz yok. Ayni takim devam ediyor. Hatta eksildik. Geçen senenin son maçlarina bakmak çok daha dogru. Teknik adam da degismedi. Herhangi bir oyuncu da degismedi. Sadece Aytaç ve Alpaslan’i aldik. Epey oyuncumuz gitti. Önemli bir sey söyleyeyim. Muhakkak ki hocalar, teknik direktörler, analiz gruplari maçlari analiz etmek, rakipleri tanimak isterler. Rakibi ne kadar tanirsaniz taniyin, tedbir alsaniz da mesele sizin nasil oynadiginizdir. Sizin o gün nasil mücadele ettiginizdir. Dolayisiyla biz ne oynarsak oynayalim ben diger takimlar gibi PSV’nin kendi oyun felsefesini degistirmeyecegine inaniyorum. Herkesin kendi oynanan anlayisi var. Muhakkak küçük önemler için izlenir ve analiz edilir; ama sonunda çikip nasil oynadiginiz ve mücadeleniz önem kazaniyor. Onun için de dogru yere bakmislar. Burada bir tek degisiklik olabilir. Lig maçlari, hazirlik maçlari ve Sampiyonlar Ligi maçlarinin hepsinin mücadele gücü degisiktir. Sampiyonlar Ligi en yüksegidir. Iki taraf da bunun bilincinde hareket eder. Ben yüzde veren biri degilim. Her maç öncesinde herkes esit çikar. Kim oynar, kim kazanir bakacagiz” diye konustu.



“Düsüncemizi yakin zamanda paylasacagiz"

Transfer konusunda Galatasaray’in menfaatlerinin agir bastigini söyleyen Terim, “Bir daha söylüyorum. Çok küçük bir ara istedim, anlayis istedim sizden. 23 oyuncuma bunu yapmayacagim. Onlara saygi duyuyorum. Sizin de saygi duymanizi rica ediyorum. Bu bir profesyonelliktir. Yarin öbür gün degerlendiririz. Açik açik anlatiriz. Daha dogrusu yavas yavas kimlerin geldigini görürsünüz. Sunu söylemeye çalisiyorum. Transfer dinamik bir istir. Bugün istedigimiz bir oyuncuyu yarin istemeyebiliriz. Aklimizda olmayan bir futbolcuyu da yarin alabiliriz. Bu bir firsat transferidir. Ona göre hareket edersiniz. Bir tarz belirledik. Galatasaray’a ekonomik ve teknik açidan faydali olacak plan ve proje yaptik. Ona göre devam edecegiz. Galatasaraylilar biliyorum ki suraya oyuncu yetistirilmeli diye endiseliler, hayiflaniyorlar. Hakli olabilirler; ama Galatasaray’i daha büyük zararlara sokmamak için ben ve baskanimiz böyle bir karar aldik. Bize güvensinler. Belki bazi maçlari kaybedecegiz, istedikleri gibi olmayacagiz; ama üç senelik plan içerisinde çok seylerin degisecegini görecekler. Tabii ki yarina da konsantreyiz. Bu, hiçbir seyi birakacagiz demek degil. Onlarin endiselerini ben çok yakinda biliyorum. Çünkü ben de bazi mevkilerdeki eksikliklerimizi hissediyorum. Bu firsattan yararlanmak isteyenlere bu firsati vermeyecegiz. Tam bir Galatasarayli gibi hareket edip düsüncemizi ona göre yakin zamanda Galatasaraylilarla paylasacagiz. Galatasaray’da her mevki, her dakika olabilir. Spesifik olarak su veya bu mevki demenin haksizlik olacagini düsünüyorum. Beni de anlayacaginizi umuyorum. Bize güvensinler” dedi.

Kaynak: İHA