Yelkenciler, Van Gölü'nde Türkiye Sampiyonasi'na Hazirlaniyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yelken sporculari Van Gölü’nde antrenman yaparak Türkiye Sampiyonasi’na hazirlaniyor.

Korona virüs salgini nedeniyle yelken antrenmanlarina geç baslayan sporcular, normallesmeyle Türkiye Sampiyonasi’na hazirlanmaya basladi.

Ögle saatlerinde tekneleri ile Van Gölü’ne açilan optimus ve lazer sinifi sporculari, antrenör Kazim Yurtada öncülügünde her gün 3 saat çalisiyor.

Bitlis Gençlik Spor Kulübü olarak Türkiye sampiyonasina hazirlanan yelken sporculari, havalarin da güzel olmasini firsat bilerek pandemiden dolayi geç basladiklari antrenman açigini yogun bir sekilde çalisarak kapatmaya çalisiyor.

Açiklamalarda bulunan Kazim Yurtada, 15 sporcu ile optimist ve lazer teknelerle yarislara hazirlandiklarini belirterek, “Yaklasik 21 yildan beridir bölgede yelken sporunda antrenörlük yapiyorum. Birçok sporcu yetistirdik. Birçok turnuvaya katildik. Van Gölü bu spor için çok özel bir yer. 15 sporcu ile eylül ayinda yapilacak Türkiye sampiyonasina hazirlaniyoruz. Günde 2 antrenman yapiyoruz. Iyi hazirlaniyoruz. Sporcularima da güveniyorum. Insallah katildigimiz turnuvalardan basari ile dönecegiz. Burada basta Yelken Federasyonumuz olmak üzere Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzün de büyük desteklerini aliyoruz. Daha iyi ortamda daha iyi teknelerle çalisarak basarili olmak için mücadele etmek istiyoruz. Insallah önümüzdeki süreçte bu isteklerimiz de gerçeklesir” dedi.

Kaynak: İHA