Vitor Pereira Yeniden Fenerbahçe'de

Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda da teknik direktörlük koltugunda oturan Vitor Pereira ile yeniden anlasti.

Kariyerinde 5’i lig sampiyonlugu olmak üzere toplam 8 kupa olan, son olarak Çin’in Shanghai Port FC (eski adiyla Shanghai SIPG) takimini çalistiran Portekizli Teknik Direktör Vitor Pereira, ikinci kez Fenerbahçe ile anlasti.

“Yarim kalan isimi tamamlamaya geldim”

5 yil sonra Fenerbahçe’ye döndügü için çok mutlu oldugunu söyleyen Pereira, “Fenerbahçe’de her zaman tutkuyu ve hirsi hissetmistim. Ancak istikrarli bir yapi kurmak ve hedeflenen basariya ulasmak için daha fazla zamana ihtiyaç vardi. Ne yazik ki istedigim kadar zamana sahip olamadim. Fenerbahçe benim için yarim kalmis bir askti. Kariyerimde neredeyse gittigim her kulüpte zaferler ve kupalar kazandim. Ama Fenerbahçe’de kupa kazanamadim. Simdi yarim kalan bu hikayeyi sampiyonluk kupalari ile taçlandirma zamanidir. Iste o zaman yarim kalan bu hikaye mutlu bir sona kavusacak. Baskan Ali Koç’la yaptigim görüsmede bakis açilarimizin çok benzer oldugunu fark etmem uzun sürmedi. Kendisine bana bu firsati verdigi için mütesekkirim. Fenerbahçe’nin gelecegi konusunda ortaya koydugu vizyon, anlattiklari beni oldukça etkiledi” dedi.



"Fenerbahçe bana çok etkileyici bir planla geldi"

Fenerbahçe’ye geldigi çok heyecanli oldugunu söyleyen basarili teknik adam, "Ocak ayinda bir gazeteye verdigim özel röportajda Türkiye’de kulüplerin yarini düsünmedigini, gelecekle ilgili bir vizyon koymadigini belirtmistim. Fenerbahçe Spor Kulübü bana çok etkileyici bir plan ve programla geldi. Bu planin bizi basariya ulastiracak bir yapilanmanin parçasi oldugunu hissediyorum. Bu sebeple çok heyecanliyim. Bununla beraber heyecanimi 2 katina çikaran bir diger konu, büyük Fenerbahçe camiasinin taraftarlarinin önüne çikmak olacak. Umuyorum ki önümüzdeki sezon özlenen sampiyonluga omuz omuza vererek ulasacagiz” seklinde konustu.



5 farkli lig, 3 farkli sampiyonluk

Kariyeri boyunca sirasiyla Portekiz, Suudi Arabistan, Yunanistan, Türkiye ve Çin liglerinde görev yapan Vitor Pereira, Suudi Arabistan ve Türkiye maceralari disinda çalistigi her ligde sampiyonluk sevinci yasadi. Porto’daki ikinci sezonunda 30 maçta 24 galibiyet ve 6 beraberlikle namaglup sampiyonluk sevinci yasayan Portekizli, 2011-2012 sezonundan bu yana çalistirdigi takimlarla hiçbir zaman 3. siranin altina inmedi. 2013-2014 sezonunda çalistirdigi Al-Ahli, Suudi Arabistan Ligi’ni 3. sirada, 2015-2016’da çalistirdigi Fenerbahçe ise Süper Lig’i 2. sirada bitirmisti.

Kaynak: İHA