Türkiye Voleybol Federasyonu, Otokoç 2. El Ile Sponsorluk Anlasmasi Yapti

Federasyon baskani Mehmet Akif Üstündag: 'Voleybol, takim sporlarinda ülkemizi gururla temsil eden, yüz aki bir brans. Elde edilen basarilarda sponsorlarin çok önemli oldugunun altini çizmek istiyorum''(2020 Tokyo Olimpiyatlari) Biz kürsü hesabi yapiyoruz. Bu madalya altin olur, gümüs olur, bronz olur...'

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile Otokoç 2. El arasinda sponsorluk anlasmasi imzalandi.

Maltepe'deki Otokoç Otomotiv Genel Müdürlük Kampüsü'nde düzenlenen imza törenine, TVF Baskani Mehmet Akif Üstündag, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Inan Ekici, A Milli Kadin Voleybol Takimi oyuncusu Zehra Günes ve A Milli Erkek Voleybol Takimi oyuncusu Kaan Gürbüz katildi.

Mehmet Akif Üstündag, törende yaptigi konusmada, sponsor desteginin sporda ne kadar önemli oldugunu bildiklerini dile getirerek, "Voleybol, takim sporlarinda ülkemizi gururla temsil eden, yüz aki olan bir brans. Elde edilen basarilarda sponsorlarin çok önemli oldugunun altini çizmek istiyorum. Takim sporlarinda ülkemizi olimpiyatlarda voleybol bransinin temsil edecek olmasi camiam adina mutluluk verici. Bu süreçte bizi yalniz birakmayan tüm sponsorlara tesekkür ediyorum. Bugün de bir sponsorluk anlasmasi için beraberiz. Ben, ekibim ve camiam adina bizlere verecekleri destekten dolayi Koç ailesi basta olmak üzere, tüm çalisanlara tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Üstündag, bir soru üzerine, yeni sezonda voleybol maçlarinin seyircili oynanmasi konusunda gerekli girisimlerde bulunduklarini anlatarak, "Biz de seyircili oynamayi arzu ediyoruz. Çalismalarimiza devam ediyoruz. Özellikle bu konuda Saglik Bakanliginin degerlendirmesi çok önemli. Bakanimizin iki gün önce yaptigi açiklamada, 'Artik kademeli olarak maçlar seyircili oynanacak.' demesinden sonra yazismalara basladik. Yüzde kaç seyircili oynanacagi konusunu da kisa bir süre içinde camiamizla paylasacagiz." diye konustu.

A Milli Kadin Takimi'nin 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda güçlü rakiplerin oldugu bir grupta mücadele edecegini hatirlatan Üstündag, sunlari kaydetti:

"Oraya gelen 12 takim da çok güçlü. Bu takimlarla mücadele edecegiz. Mücadeleden yilmayacagiz. Heyecan son güne kadar devam edecek. Uzun yillardir voleybolun içindeyim, organizasyonlarda hep basari elde ettik. Basarisiz bir organizasyonumuz olmadi. Olimpiyatta da yine bir basari elde edecegiz. Tabii biz kürsü hesabi yapiyoruz. Bu madalya altin olur, gümüs olur, bronz olur... Ya da ülkemizi tatmin edecek bir derece olur. Ülkenin gurur duyacagi bir tablo olusturmaya çalisiyoruz. Daha öncekilere benzer heyecanlar yasamak istiyoruz ama biraz daha erken sonuca gitmek istiyoruz. Çünkü biraz yaslandik, kalbimiz dayanmiyor. Artik bazi turnuvalara doktorumla gidiyorum. Ülkem sevinsin, biz yok olalim. Benim için bu çok daha önemli."

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Inan Ekici de TVF ile yaptiklari is birliginden dolayi mutlu olduklarini belirterek, "Voleybol sporunun ülkemizde basaridan basariya kostugunu hepimiz gözlemledik. Uluslararasi arenada ilkler arasinda bulunmayi basaran bir spor dali. Biz de Otokoç Otomotiv çatisi altinda faaliyet gösteren Otokoç 2. El markamizla federasyona 2021 yili için destek olmaya karar verdik. Bununla da gurur duyuyoruz. Federasyonla bu birlikteligin çok anlamli olacagini düsündük. Iyi bir yol arkadasligi olacagini düsünüyorum." açiklamasini yapti.

Milli oyuncu Zehra Günes ise Türkiye'de voleybolun her geçen gün ileriye gittigi vurgulayarak, "Basariya aç bir takim olarak her zaman istek ve azimle ülkemize madalya getirmeye çalisirken, ailemize katilmak isteyip, destek veren herkese sonsuz tesekkürlerimi iletiyorum. Her yeni sponsorlukta ve destek haberinde çok gurur duyuyoruz. Böylece ülkemizde voleybolun seviyesini her geçen gün attirdigimizi düsünüyorum. Ilerleyen süreçte bu seviyemizin çok üstüne çikacagimiza inaniyorum." seklinde görüs belirtti.

Ay-yildizli oyuncu Kaan Gürbüz de "Böyle büyük sponsorlarin gelmesi çok güzel. Büyük destek aldigimizi hissediyoruz. Federasyonumuzun da imkanlari bize karsi artmis oluyor. Bundan dolayi herkese tesekkür ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA