Türkiye'nin Gururu Kadin Sporcular Açiklamasi Dilara Uralp

'Tokyo'daki en büyük hedefim madalya yarisinda mücadele etmek' 'Gençler çok iyi yetisiyor, çok iyi antrenmanlar yapiyor'.

ALI KORKMAZ - Tokyo Olimpiyatlari'nda Türkiye'yi RS:X kadin sinifinda temsil edecek milli yelkenci Dilara Uralp, Tokyo'daki en büyük hedefinin madalya yarisinda mücadele etmek oldugunu söyledi.

2016 Rio Olimpiyatlari'nin ardindan ikinci kez Tokyo'da mücadele edecek Dliara Uralp, AA muhabirine, iyi bir antrenman süreci geçirdigini belirtti.

Son olarak Ispanya'nin Barselona kentinde düzenlenen 2021 Ispanya Rüzgar Sörfü Sampiyonasi'nda ikincilik elde ettigini hatirlatan 25 yasindaki milli sporcu "Oradaki derecem motivasyon oldu aslinda. Su anda her sey güzel gidiyor." dedi.

Dilara Uralp, Tokyo Olimpiyatlari öncesinde her seyin planladigi gibi gittigini belirterek, söyle konustu:

"Tokyo'daki en büyük hedefim madalya yarisinda mücadele etmek. Madalya yarisi ilk 10 oluyor, ilk 10'da olursaniz son gün madalya yarisinda yarisiyorsunuz. Aslinda en önemli sey orada yarisabilmek."

Kovid-19 salgininda motivasyon olarak zor bir süreç yasadigini, ilk dönemde evde kuvvet antrenmanlari yaptigini kaydeden Dilara Uralp, sözlerini söyle sürdürdü:

"Her gün antrenmanlara devam edebildim. Daha sonra milli sporculara izin çikti, böyle olunca kulübe gelip en azindan denizde antrenmanlarima devam edebildim. Tek basiniza ne kadar iyi oluyor ama tabi ki bu sekilde devam ettim. Yarislar ve kamplar iptal oldu ama tüm sporcular çok zorluydu. Ben de elimden gelen her seyi yaptim bu süreçte."

Dilara Uralp, yelkende 8 sporcuyla Tokyo Olimpiyatlari'nda yer alacaklarini belirterek, "Güzel bir ekiple gidecegiz." ifadesini kullandi.

Genç yelkencilerin de çok basarili sonuçlara imza attigini hatirlatan Dilara Uralp, "Gençler çok iyi yetisiyor. çok iyi antrenmanlar yapiyor. Türkiye'nin seviyesi de artacak, diger yelken branslarinda da öyle, iyiye gidiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA