Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Yeni Sezon Öncesi Degerlendirmelerde Bulundu Açiklamasi

'Sampiyon olabilmek için elimizden gelen her seyi yapacagiz ve çalisacagiz. Trabzonspor'un hedefleri bunlar ve böyle olmasi gerekiyor' '(Sörloth transferi) Bunu daha önce de söyledim. 'Buyursun, gelsin olabiliyorsa.' dedim. Süreci ben ve baskan o anlamda takip ediyoruz' '(Ugurcan Çakir'in transferi) Bunun kararini kulübümüz, baskanimiz verecek. Ugurcan bugün ne karar verilirse verilsin isine son derece odakli'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, yeni sezonda tek hedeflerinin sampiyonluk oldugunu söyledi.

Medical Park Stadi'nda basin toplantisi düzenleyen Abdullah Avci, Istanbul'da hazirlik maçlarinin daha fazla olacagi bir kamp dönemi geçireceklerini belirtip, yeni sezonun sehre ve bütün camiaya hayirli olmasi temennisinde bulundu.

Transfer yapmasa dahi Trabzonspor'un sahaya çiktigi anda sampiyonluga oynayacaginin rakiplerince bilindigini kaydeden Avci, söyle devam etti:

"Trabzonspor formasi bunlari rakibine hissettirir. Özellikle 6 aylik süreçte mevcut oyuncu grubuyla önemli bir mesafe kat ettik. Bunun içine teknik ve taktik de koyabiliriz. Ligin en genç takimi Trabzonspor. 24 küsur yas ortalamasi. Ligin en fazla yerli oyuncu oynatan ve altyapisindan çikan oyuncu oynatan takimi da Trabzonspor. Bu ligde deneyimli oyunculari da içine koydugun zaman, Trabzonspor’un, özellikle sehrin, taraftarin, baskanin, yöneticilerin, biz teknik heyetin tek istedigi sampiyonluk. Sampiyon olabilmek için elimizden gelen her seyi yapacagiz ve çalisacagiz. Trabzonspor'un hedefleri bunlar ve böyle olmasi gerekiyor."

Avrupa'da dahi kendileri gibi 4 önemli transferi bitirebilen henüz bir takim olmadigina dikkati çeken Avci, yönetim, teknik heyet ve izleme komitesinin bu anlamda önemli çalismalar yaptigini aktardi.

-Alexander Sörloth transferi

Avci, Trabzonspor'un gündeminde yer alan eski futbolcusu Alexander Sörloth'la ilgili bir soruya, "Bunu daha öncede söyledim. 'Buyursun, gelsin olabiliyorsa.' dedim. Süreci ben ve baskan o anlamda takip ediyoruz. Onun gelismeleri nasil olacak takip edecegiz." yanitini verdi.

Marek Hamsik transferine deginen Avci, oyuncunun kalitesiyle Türk futboluna ve oyuncu grubuna önemli katki saglayabilecegine isaret ederek, "Karsilikli çok önemli bilgiler aldik birbirimizden. Hamsik'in Türk futboluna neler verecegini sonra konusmak çok daha dogru olacaktir diye düsünüyorum." seklinde konustu.

Milli kaleci Ugurcan Çakir'in Avrupa Sampiyonasi'nda performansi en yüksek oyunculardan bir tanesi oldugunu vurgulayan Avci, sözlerini söyle sürdürdü:

"Onun adina belki sevindik ama milli takim adina üzüldük. Bu uluslararasi turnuvalarda baska bir deneyim. Biz her türlü hazirlikliyiz. Bir oyuncumuzun altyapidan çikip Avrupa'ya transfer olmasi ve kulübümüze ekonomik olarak katki saglamasi çok önemli. Ancak kalip, sampiyonlugu yasayip gitmesi de önemli. Bunun kararini kulübümüz, baskanimiz verecek. Ugurcan bugün ne karar verilirse verilsin, isine son derece odakli. Keyfi de son derece yerinde."

Avci, A Milli Takim Teknik Direktörü Senol Günes'e yönelik yapilan elestirilerin sorulmasi üzerine, Türk futbolunun sorununun antrenörler olmadigini, bir turnuva takimi olabilmek için egitim, rekabet ve alt liglerin organizasyonunun gerekliligini vurguladi.

Artik futbolda çok farkli saha formasyonlarinin hayata geçirildigine isaret eden Avci, "Biz 'Su oyuncu çikti, su oyuncu girdi.' diye konusacaksak, yol kat edemeyiz. Tabii ki sabirli oyun çok önemli ama bu sehrin duygusunu çok iyi bilen bir Karadenizliyim. Buradaki insanlarin futbolu ne kadar sevdigini, ne kadar buna yaklastigini çok iyi biliyorum. Her zaman hizli hücum yapip, baskili oynayamazsin. Bazen dinlenmen, bazen topa sahip olman, bazen o bosluklari bulabilmen için degisik organizasyonlar denemen gereken bir durum vardir." açiklamasinda bulundu.

Yeni sezonda seyirci ile bulusacak olmalarindan dolayi heyecanli oldugunu da dile getiren Avci, "Biz onlari çok özledik. Geldigimiz günden itibaren bize çok büyük destek veriyorlar. Lütfen bu desteklerini sabirli ve heyecanli bir sekilde devam ettirsinler. Bu yarisin sonuna kadar içinde olacagimizi adim gibi biliyorum. Bu sabra, bu destege ihtiyacimiz var." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA