Teniste Ikinci 'Basin Toplantisi' Krizi

Cirstea'ya 21 yenilerek Wimbledon'a veda eden 12 numarali seribasi Azarenka, maç sonu basin toplantisindaki sorulari kisa cevaplarla geçistirdi.

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvasi Wimbledon'a ikinci turda veda eden Belaruslu Victoria Azarenka, maç sonu basin toplantisinda verdigi kisa cevaplarla dikkati çekti.

Basin toplantisina katilmadigi için ceza almasinin ardindan depresyonda oldugu gerekçesiyle sezonun ikinci grand slam tenis turnuvasi Fransa Açik'tan çekilen ve kariyerine bir süre ara veren Japon tenisçi Naomi Osaka'nin yasadiklarina benzer bir olay, Wimbledon'da gerçeklesti.

Tek kadinlar ikinci tur maçinda Romanyali Sorana Cirstea'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda eden 12 numarali seribasi Azarenka'ya, maç sonu basin toplantisinda üç soru soruldu.

Basin mensuplarinin "Maç hakkindaki düsüncelerinizi söylemek ister misiniz?" sorusuna "Hayir, istemiyorum." diye cevap veren 31 yasindaki tenisçi, kendi performansini degerlendirmesi için yöneltilen soruyu ise "Bunu kavramam için biraz daha zamana ihtiyacim var." seklinde yanitladi.

Rakibi Cirstea'nin zorlu bir rakip olup olmadigina iliskin üçüncü soruya ise Azarenka, "Evet, öyle." cevabini vererek basin toplantisini sonlandirdi.

Kariyerinde iki Avustralya Açik sampiyonlugu bulunan Victoria Azarenka, Wimbledon'da ise iki kez yari finale kalma basarisi göstermisti.

Kaynak: AA