Spor Okullarinda Çocuklar Spora Doyacak

Tüm Türkiye’de es zamanli gerçeklesen Gençlik Spor Bakanligi Spor Okullari açilis töreni yapildi.

Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan her yil organize edilen Spor Okullari 24 spor bransinda egitim vermek amaciyla 18 Temmuz Spor Salonunda basladi.

Spor gösterileriyle baslayan açilista konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Isa Yazici, "GSB Spor Okullari; çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onlari spora yönlendirmek, sporu tabana yaymak, spor kulüplerine sporcu kaynagi saglamak ve toplumda spor kültürü olusturmaktir. Bu yil Düzce Belediyesi ile ortaklasa yapacagimiz GSB Spor Okullarinda 24 bransta 51 antrenörle 5000 sporcumuza egitim verilecektir. Hedeflerimiz çocuklarimizin saglikli birer birey olmalarinin yani sira onlarin sosyallesmelerini, sporun kurallariyla birlikte hayatin diger kurallarina da adapte olmalarini saglayan egzersizler, oyunlar ve sportif antrenmanlar yaptirmaktir. Fakat en önemli hedefimiz ise, içinizden çikmasi muhtemel gelecegin sporcularini da Türk sporuna kazandirmaktir. Dolayisiyla yapmis oldugumuz bu faaliyetin hem sportif açidan hem sosyal açidan anlami oldugu gibi gelecegin Milli sporcularinin bir tanesinin bile buradan çikmis olmasi bizlerin en büyük kazanci olacaktir" ifadelerinde bulundu.

Konusmanin ardindan Karate Kata Gösterisi, Gençlik Merkezi Halk Oyunlari Gösterisi ve Güres gösterileri yapildi. Gösteriler veliler tarafindan büyük begeni topladi.

Kaynak: İHA