Sirnak'ta 'Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi' Devam Ediyor

Vali Ali Hamza Pehlivan, sampiyona katilan sporcularla bulustu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafindan Sirnak'ta düzenlenen "Türkiye Ferdi Kick Boks Sampiyonasi"nin ilk tur müsabakalari yapildi.

Gündogdu Mahallesi Merkez Spor Salonu'nda 60 ilden 1500 sporcunun katilim sagladigi sampiyonanin ikinci gününde ilk tur müsabakalari gerçeklestirildi.

Vali Ali Hamza Pehlivan da sampiyonaya katilan sporcularla Gençlik Merkezinde bir araya geldi.

Sporculari kentte agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Pehlivan, etkinlik vesilesiyle sporcularda kalici güzel hatiralar olacagini söyledi.

Kentte 40 yila yakin süren terör saldirilarinda devletin kararligiyla huzur ve güven ikliminin yakalandigini aktaran Pehlivan, 500'e yakin projenin hayata geçirildigini ve bunlarin çogunlugunda kültürel ve spor faaliyetlerinin artirilmasinin hedeflendigini belirtti.

Huzur sehri olan Sirnak'in giderek spor sehri olarak anilacagini aktaran Pehlivan, söyle konustu:

"Salgina ragmen bu yil besinci ulusal organizasyonumuz olacak. Yeni bir organizasyona ev sahipligi yapiyoruz. Ilk defa bu kadar çok sporcu katilimiyla ilimizde bir organizasyon gerçeklesiyor. Sporculara tesekkür ediyorum. 60 ilden bin 500 katilimci gerçekten çok önemli bir rakam. Özellikle de huzur ve güven ortamini yakalamis oldugumuzun göstergesi, yansimasi ve olumlu bir tezahürü."

Erzurum'dan katilan sporcu Hakan Koç da yapilan ilk müsabakada basarili oldugunu dile getirerek, amacinin dünya sampiyonasina katilmak oldugunu belirtti.

Sporculardan Vedat Agyürek de 14 yildir kick boks sporuyla ugrastigini belirterek, "Ilk amacim tabi ki milli takima seçilerek sampiyonaya katilmak. Dünyada ülkemi temsil etmek istiyorum. Umarim bunda basarili olurum." dedi.

Müsabakalar, 7 Temmuz'da final karsilasmalarinin ardindan sona erecek.

Kaynak: AA