Samet Aybaba'dan TFF'nin Yabanci Oyuncu Kuralina Tepki

Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, TFF’nin yerli ve yabanci oyuncu kararlariyla ilgili olarak, "En çok etkilenen biziz. Biz simdi 6 tane oyuncu bulmak zorundayiz" dedi.

Süper Lig’in yeni takimi Adana Demirspor, sezon hazirliklari kapsaminda dün Bolu’da kampa girdi. Bolu Dagi mevkiinde bulunan bir otelde toplanan mavi-lacivertli ekip Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde çalismalarina devam ediyor. TFF’nin ayni anda sahada en fazla 8 oyuncu oynatilmasi kararina iliskin açiklama yapan Aybaba, "Yeni alinan kararlar var. 3 tane yerli oyuncu karari var. En çok etkilenen biziz. Biz simdi 6 tane oyuncu bulmak zorundayiz. 3 tanesini oynatiyoruz. Yerine yerli oyuncuyu çikardigimizda yine yerli oyuncu bulmak zorundayiz. Biz bunlar sisteme baglansin istiyoruz. Biz bir havuz gelistirilsin istiyoruz. Oyuncu havuzu. Süper Lig havuzu. TFF 1. Lig havuzu. Bazi zorluklar var. oyuncu tercihlerinde tercih edecek oyuncu tiplerini bulamiyoruz. Buldugumuz oyuncularla ilgili ileriye dönük ne yapabiliriz ne yapamayizi düsünüyoruz. Bunlar biraz bizi yoruyor. Biz de Türk oyuncularin sayisini artirarak yabanci oyuncu sayisini yukaridan asagi indirmek istiyoruz. Hak eden evlatlarimiz var. Çok yetenekli oyuncularimiz var. Ama bunlarin daha sürekli bir palanla, 5 yillik, 10 yillik planla yapilmasini istiyorum. Ama böyle bir kural var. uyuyoruz. Transferimiz de o çok belirleyici oldu. Ama geçen sene 11 tane yabanci oyuncuyla sahaya çikan takimlar bu hale getirdi diye düsünüyorum. Bu karari almalarinin arkasinda yatan gerçek de bu. 11 tane oyuncuyla oynanan bir oyunda Türk futbolu adini tasiyamaz diye düsünüyordum. Iyi bir baslangiç olacak bizim için. Ligde ilk 7 haftayi bir görelim. Ondan sonra kim nereye gidecek, kim nasil kalacak, kim daha yukari hedefi nasil belirleyecek o zaman görecegiz" dedi.



Futbol içindeki insanlar konussun”

A Mili Futbol Takimi’nin EURO 2020 performansina iliskin degerlendirmede bulunan Aybaba, "A Milli Takimi gerçekten tümüyle basarisiz bir turnuva geçirdi. Tabii zaman içinde bunlari biz tartisacagiz kendi aramizda. Futbolun içindeki paydaslar tartisacak. Neyi yanlis yaptik, neyi dogru yaptik, ortaya çikacak. Yanlislarimiz varsa düzeltecegiz. Dogru yapamadiginiz seyleri nasil gelistiririz diye oturacagiz konusacagiz. Tek temennim bunu futbol akli konussun. Futbol içindeki insanlar konussun. Onlar yorumlasin ve ortaya da yeni bir plan çikarsinlar" diye konustu.

Kaynak: İHA