Paletli Yüzme Milli Takimi, Rusya'daki Dünya Sampiyonasina Katilacak

Paletli Yüzme Büyükler Milli Takimi, Rusya'nin Tomsk sehrinde düzenlenecek CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Sampiyonasi'na katilacak.

Türkiye Sualti Sporlari Federasyonundan (TSSF) yapilan açiklamaya göre, 29 ülkenin katilacagi sampiyonada, su üstü, çift palet, dip ve tüp disiplinlerinde, 4x50, 4x100 ve 4x200 su üstü ile 4x100 çift palette bayrak yarislari yapilacak.

TSSF Baskani Sahin Özen, yaptigi açiklamada, "Çok önemli ve büyük bir uluslararasi yarismada ülkemizi temsil edecek olmanin heyecani içindeyiz. Dünya Sampiyonlugu öncesi ülkemizdeki kamplarda sporcularimiz son derece siki ve disiplinli bir hazirlik dönemi geçirdi. Rusya’dan Türkiye’ye güzel haberlerle dönecegimize inaniyorum. Milli sporcularimiza ve Milli Takim antrenörlerimize simdiden basarilar diliyorum." ifadelerini kullandi.

Millilerin, Istanbul’da 22-28 Haziran'daki kampta son hazirliklarini gerçeklestiren anlatan Özen, millilerin bu dönemde ilk uluslararasi basarisini, Italya’da geçen ay yapilan 17. CMAS Paletli Yüzme Gençler Dünya Sampiyonasi’ndaki 2 altin, 1 gümüs ve 1 bronz madalya kazanarak elde ettigini hatirlatti.

Yarin baslayacak sampiyona 8 Temmuz Persembe günü sona erecek.

Milli Takim kadrosunda kadinlarda Beril Ülker, Miray Tunçel, Buse Çeliker, Azra Zeynep Ertunç ve Beril Ceren Öztürk, erkeklerde ise Derin Toparlak, Ömer Faruk Saydam, Onur Berke Kuyumcu, Can Batir, Yigit Yilmaz, Ismail Kara, Yigit Kaan Kustemir ve Cengizhan Sahin yer aliyor.

Kaynak: AA