Türk Futbolunda Ilk Resmi Maçin Oynandigi Stat Gün Sayiyor

Türk futbol tarihinde ilk resmi maçin oynandigi stat olan ve 2014 yilinda yeniden yapimi kararlastirilan Izmir Alsancak Stadi, yeniden futbol müsabakalarina kapilarini açmak için gün sayiyor. Stadin resmi teslim tarihi 11 Kasim 2021 olarak belirlenirken, bu tarihin daha da öne çekilmesi için çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

1939 yilinda kullanimina baslanan ve Türk futbol tarihinde ilk resmi lig maçina ev sahipligi yapmasi ve ilk golün atilmasi bakimindan çok önemli bir yere sahip olan Izmir Alsancak Stadi, ömrünü doldurmasi sebebi ile 2014 yilinda yenilenmeye girmisti. Yeniden yapim süreci neredeyse biten stat için ikmal ihalesinin tamamlanmasinin ardindan çalismalara hiz kesmeden baslandi.

UEFA standartlarinda yeniden yükselen Alsancak Stadi’nin çim saha, altyapi, yapay gün isigi sistemleri ve çevre düzenlemesi çalismalari devam ediyor. Dis cephesi siyah-beyaz renkte kaplanan ve 15 bin seyirci kapasitesine sahip olacak statta tribünlere monte edilecek koltuklarin siparisi ise henüz verilmedi.

Teslim tarihi 11 Kasim 2021

Göztepe Gürsel Aksel Stadi’nda oldugu gibi hibrit çime sahip olacak Alsancak Stadi’nda çimlerin daha saglikli olabilmesi için zeminde isitma ve sogutma sistemi de imal edilecek.

Yüzde 90 oraninda tamamlanan stadin resmi teslim tarihi ise 11 Kasim 2021 olarak belirlendi. Yeni sezonda Süper Lig’e yükselen Altay ile 1. Lig’de yer alan Altinordu kulüpleri tarafindan kullanilmasi beklenen stadin daha önce hizmete alinmasi için ise çalismalar hiz kesmeden devam ediyor.

Yaklasik 130 milyon TL’ye mal olan Izmir Alsancak Stadi’nda 10 loca, 4 soyunma odasi, 2 hakem ve 4 antrenör odasinin yani sira UEFA ofisleri, 100 kisilik çok amaçli salon ve yeme-içme alanlari ve 7 ticari alan bulunuyor.

Kaynak: İHA