Manisa FK, Slovenyali Orta Saha Oyuncusunu Kadrosuna Katti

2021-2022 sezonunda TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Manisa Futbol Kulübü, 23 yasindaki Slovenyali orta saha oyuncusu Leon Sever ile 1+1 yillik anlasma sagladi.

Kulüp binasinda gerçeklesen imza töreninde Manisa FK Baskanvekili Engin Anli ve Sportif Direktör Serkan Isyapan yer aldi. Törende konusan ve kulüp tarihinin ilk yabanci oyuncusu olan Leon Sever, “Buraya geldigim için çok mutluyum. Manisa FK için antrenmanlarda, maçlarda elimden gelen her seyi yapacagim. Hepimizin ortak hedefi olan Süper Lig için takimima yardim edecegim. Manisa FK’nin ilk yabanci futbolcusu oldugum için onur duydum. Kulübün ilk yabanci futbolcusu olarak elimden gelenin en iyisini yapacagim. Ilk defa Türkiye’ye geliyorum. Manisa çok büyük ve güzel bir sehir. Buradaki insanlarin futbolu çok sevdigini gördüm ve elimizden gelenin en iyisini yapip onlari mutlu etmek istiyoruz” dedi.

Leon’un takima önemli katkilar saglayacagini ifade eden Sportif Direktör Serkan Isyapan ise “Manisa Futbol Kulübü olarak tarihimizdeki ilk yabanci oyuncumuz ve bu bizim için çok mutluluk verici. Leon, çok uzun zamandir takip ettigimiz ve bildigimiz bir oyuncu. Ben inaniyorum ki Leon bizimle çok daha ilerleyecek ve takimimizla birlikte çok daha büyüyecek. Potansiyeli olan çok genç bir oyuncu. Kendisine basarilar diliyorum. Takimimiz ve kendisi için hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Leon’un kulüp tarihi için önemli bir transfer oldugunu vurgulayan Baskanvekili Engin Anli, “Leon Manisa Futbol Kulübü tarihinin ilk yabanci futbolcusu. Hem bugün hem de yillar sonra bile Leon bizim için çok özel ve önemli olacak. Insallah bu sezon sergileyecegi performansla ne kadar dogru bir hamle yaptigimizi bizlere göstermis olacak. Takip ettigimiz bir futbolcuydu. Henüz genç diyebilecegimiz bir yasta ve büyük potansiyele sahip bir oyuncu. Burada gösterecegi performansla belki de Slovenya milli takimimin havuzuna girebilecek bir oyuncu. Her iki ayagini da çok iyi sekilde kullanabiliyor. Genç yasina ragmen Slovenya Süper Lig’inde 2 sezonda 70 maç oynamis bir isim. Potansiyeli büyük bir oyuncu transfer ettik. Umarim Manisa’ya ve Manisa Futbol Kulübü’ne çok çabuk adaptasyon saglar. Iki gündür aramizda ve çok pozitif bir kisiligi oldugunu gördük. Buraya geldigi için mutlu. Bunu beden dilinden de çok rahatlikla anlayabiliyoruz. Insallah hem Leon için hem de Manisa Futbol Kulübü için her sey çok iyi olur. Her iki taraf için de hayirlisi olsun” dedi.



LEON SEVER KIMDIR?

Manisa Futbol Kulübü’nün tarihindeki ilk yabanci oyuncusu olan Leon Sever, 9 Nisan 1998 yilinda dünyaya geldi. Profesyonel kariyerine 2016-2017 sezonunda Slovenya’nin en üst ligi olan Prva Ligi ekibi FC Koper’de baslayan 23 yasindaki orta saha oyuncusu, 2017-2018 Slovenya 2. Lig takimi NK Tabor Sezana’ya transfer oldu. Leon Sever, 2018-2019 yilinda takimiyla sampiyonluk yasayarak yeniden Prva Lig’ine yükselme heyecani yasadi. NK Tabor, sezona formasiyla 4 sezonda 133 resmi karsilasmaya çikan Leon Sever, 22 kez fileleri havalandirdi.

Kaynak: İHA