Konya'nin 28 Ilesinde Yaz Spor Okullari Yeniden Basliyor

Konya Büyüksehir Belediyesinin merkez disindaki 28 ilçede 6-16 yas arasi ögrencilerin yaz tatillerini spor yaparak degerlendirmesi için düzenledigi “Spor Konya Projesi” yeniden çocuklarla bulusuyor.

Konya Valiligi, Konya Büyüksehir Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü, Gençlik Spor Il Müdürlügü ve ilçe belediyeleri is birligiyle 28 ilçede 6-16 yas arasi ögrencilere yönelik düzenlenen “Spor Konya Projesi” bu yaz yeniden basliyor. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Büyüksehir Belediyesi olarak öncelik verdikleri konularin basinda yarinlarin teminati çocuklarimizin saglikli bireyler olarak yetismesi geldigini ifade ederek, bu kapsamda hayata geçirdikleri “Spor Konya Projesi” ile çocuklari ve gençleri sporla tanistirdiklarini söyledi.

Pandemiden önce baslattiklari Spor Okullarina korona virüs nedeniyle ara vermek zorunda kaldiklari ancak normallesme süreciyle birlikte bu yaz döneminde ilçelerdeki ögrencilerin yeniden sporla bulusacaginin müjdesini veren Baskan Altay, “Spor Konya Projesi ile gençlerimizi yatkin olduklari branslarda spor ile iç içe olmalarini sagliyoruz. Basarili olanlarini da Türk sporuna kazandirmayi hedefliyoruz. 28 ilçemizdeki yaslari uyan tüm çocuklarimizi ve gençlerimizi yaz spor okullarina kayit yaptirmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

28 ilçede 6-16 yas arasi ögrencilere yönelik gerçeklestirilecek “Spor Konya Projesi” için kayitlar sporkonya.com.tr adresinden ücretsiz olarak yapilabilirken 25 farkli bransta faaliyet verilecek. Yaz Spor Okullarinda faaliyet gösterilecek branslar ise sunlar: Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Tekvando, Badminton, Halter, Güres, Karate, Bocce, Judo, Jimnastik, Satranç, Dart, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Boks, Halk Oyunlari, Akil ve Zekâ Oyunlari, Atletizm, Bisiklet, Kort Tenisi, Oryantiring, Futsal.

Kaynak: İHA