Italya'da EURO 2020 Maçi Için Gelecek Ingiliz Taraftarlarin Salgini Tetikleyebilecegi Endisesi Yasaniyor

Roma'daki UkraynaIngiltere çeyrek final maçi için Ingiltere'den gelecek taraftarlara yönelik stat çevresinde kontrol noktalari olusturulacak.

2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'na (EURO 2020) ev sahipligi yapan ülkelerden biri olan Italya'da, yarin Ukrayna ile Ingiltere arasindaki oynanacak çeyrek final maçi öncesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinin arttigi Ingiltere'den taraftarlarin maça gelme ihtimali, Italyan hükümetini yeni tedbirler almaya yöneltti.

Kovid-19’un "Delta varyanti" nedeniyle vakalarin son dönemde hizla arttigi Ingiltere'den çok sayida taraftarin, EURO 2020 çeyrek finalinde Ukrayna-Ingiltere maçinin oynanacagi Roma’ya gelme ihtimali, Italya’da endiseyle takip ediliyor.

Ingiltere'de artan vakalar sebebiyle Italya Saglik Bakanligi, 18 Haziran’da 5 günlük karantina ve üstüne test yapma zorunlulugu getirirken, Ukrayna-Ingiltere maçi için Roma’ya gelecek taraftarlarin bu tedbirlere uymama ihtimaline karsi, Italya'da maça bir gün kala ek bir dizi tedbir devreye alindi.

Italyan ANSA ajansinin haberinde, Roma Olimpiyat Stadi çevresinde turnikelerden önceki kritik noktalara polisin kontrol noktalari olusturacagi ve özellikle Ingiltere’den geldigi tespit edilen taraftarlarin 5 günlük karantinaya uyup uymadiginin denetlenecegi bildirildi.

Benzer sekilde baskentin Fiumicino ve Ciampino havaalanlarinin yani sira tren istasyonlarindaki kontrollerin de arttirilacagi kaydedildi.

Söz konusu kontrol noktalarinda, Italya’da ikamet eden Ingiliz vatandaslarinin, test ya da daha önce Kovid-19 geçirip geçirmediklerine dair belge veya asi sertifikalarinin kontrol edilecegi ifade edildi.

Bu arada, Italya Içisleri Bakanligi Kamu Güvenligi Birimi, turnuvanin organizatörü Avrupa Futbol Federasyonlari Birligi’ne (UEFA) basvurarak, 28 Haziran ve sonrasi için Ingiltere’den alinan maç biletlerinin iptal edilmesini ve bilet isim hakki devrinin durdurulmasini talep etti ve bu talebi kabul edildi.

Italya Disisleri Bakanligi da Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, salgin dolayisiyla ülkelerin risk seviyesine göre uygulanan tedbirleri hatirlatti.

Bakanlik, Ukrayna-Ingiltere maçi için Ingiltere'den geleceklerin, gelmeden önceki son 48 saat içinde test yaptirmasi, geldikten sonra en az 5 gün karantinada kalmasi ve sonrasinda yeniden test yaptirmasi gerektigini, Ukrayna'dan geleceklerin ise yine hareketlerinden önceki 48 saat içinde test yaptirmasi, geldikten sonra en az 10 gün karantinada kalmasi ve ardindan yeniden test yaptirmasi zorunlulugu oldugunu belirtti.

Ingiltere'nin Enerji ve Iklim Degisikliginden Sorumlu Devlet Bakani Anne Marie Trevelyan da 30 Haziran Çarsamba günü yaptigi açiklamada, Ingiliz taraftarlara Roma’ya gitmeme tavsiyesinde bulunmus ve milli takimlarini evlerinden destekleme çagrisi yapmisti.

Kaynak: AA