Ipekyolu Belediyesinden 20 Futbol Sahasi

Van’in Ipekyolu Belediyesi, spora ve sporcuya verdigi destek kapsaminda ilçede 20 futbol sahasi yaptirmak için çalisma baslatti.

Spora destek çalismalari kapsaminda; kirsal mahallelerde futbol sahalari kurulumunun startini veren Ipekyolu Belediyesi, çalismalari kisa sürede baslatarak sezona yetistirmeyi hedefiyor. Ipekyolu Belediyesinin prestij projeleri içerisinde yer alan futbol sahalarinin yapilmasi talimatini veren Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Sinan Aslan, çalismalarin kisa süre içerisinde bitirilerek sahalarin gençlerin hizmetine sunulmasini hedeflediklerini belirtti.

Baskan Vekili Aslan, “Kirsal mahallelerde yapacagimiz futbol sahalari ile gençlerimiz kötü aliskanliklardan uzaklasarak, yakin çevreleri ile kisa zamanda çok verimli vakit geçirecekler. Futbol sahalarimizi kurduktan sonra gençleri kaderleriyle bas basa birakmayacagiz, onlara malzemelerini verecek, takimlarini kurmalarina yardimci olacagiz. Buradaki tek amacimiz, gelecegimizin teminati olan gençlerimize sahip çikarak, gelecekte topluma yararli bireyler olmalarini saglamaktir” dedi.

Futbol sahalarinin standartlara uygun, bir sahada bulunmasi gereken tüm özellikleri yapisinda barindiracagini belirten yetkililer, sahalarin etraflarinin tel örgü ile çevrilecegini, dus, WC, saha çim ekimi gibi pek çok özelligi yapisinda barindiracagini kaydettiler. Yetkililer; Karagündüz’de 2, Aktas’ta 1, Ilikaynak’ta 1, Erçek’te 2, Gövelek’te 1, Baklatepe’de 1, Kirali’da 1, Irgatli’da 1, Karakoç’ta 1, Aritoprak’ta 2, Kaymakli’da 2, Dereüstü’nde 1, Degirmenarki’nda 1, Ortanca’da 1, Asagi Gölalan’da 1 ve Kavuncu Mahallesi’nde ise 1 tane yapilacagini bildirdiler.

Kaynak: İHA