Galatasaray'in Transfer Yasagi Kalkti

Sarikirmizili kulübün baskan yardimcisi Rezan Epözdemir:'Yönetimimizin basvurulari neticesinde dün aksam itibariyla Galatasaray'in transfer yasagi kalkti. Lisans kurulundan gerekli onaylar alindi. UEFA ile herhangi bir sorun yok. Artik transferlerin resmiyete dökülecegi günler yasanabilecek' '(Teknik direktör Fatih Terim'in sözlesmesi) Fiili ve fiziki imzalarin çok önemi yok. Önemli olan gönüllerdeki imza. Bu konuda sorun yok. Hukuki sorunlari astik. En kisa sürede meseleyi resmiyete dökecegiz'

Galatasaray Kulübü Baskan Yardimcisi Rezan Epözdemir, transfer yasaginin kalktigini ve futbolda taraftarin bekledigi transferlerin yakinda gerçeklestirilecegini söyledi.

GSTV'de yayimlanan programa katilan Epözdemir, futbolla ilgili çalismalarin Baskan Burak Elmas ile Teknik Direktör Fatih Terim tarafindan yürütüldügünü belirterek, sunlari kaydetti:

"Futbol subesi dogrudan Sayin Baskan'a bagli. Fatih hocamizla Sayin Baskan birlikte çalisiyor, çok ciddi projeler üretiyorlar. Orada olaganüstü bir birliktelik var. Florya'da bir bahar havasi var. Sayin Baskan birebir görüsmeler gerçeklestiriyor. Ihtiyaç oldugunda yönetim kurulu üyelerimizden katki istiyor. Kisa erimli, pragmatist kaygi ve semptomlarla sonuç almak yerine Galatasaray'in geleceginin kurumsal temellerini olusturmaya çalisiyoruz. Sürdürülebilir bir basariyi yakalama niyet ve irademiz var. Onun için de 3 yillik bir projeksiyonumuz var. Galatasaray'in yarinlarini insa etmeye çalisiyoruz. Sayin Baskan Burak Elmas'in bakis açisi da bu. Çok kisa sürede, sagliksiz transferler yapmaktansa Galatasaray'in önümüzdeki 3 senelik projeksiyonunu ortaya koyan bir anlayisi egemen kilmaya çalisiyor. Sayin hocamiz Fatih Terim ile çok ciddi bir birliktelik ve çalisma var. Çok kisa sürede transferlerle ilgili hukuki ve fiili adimlari atacagiz."

Transfer konusunda hukuki engellerinin oldugunu aktaran Epözdemir, "Dün aksam itibariyla bu sorunlari çözdük. Çok ciddi sorunlarimiz vardi. Kisa sürede transferler gelecek. Galatasaraylilar müsterih olsun. Kisa sürede onlarin da arzu ettigi, Galatasaray'in önümüzdeki 3 yilini insa edecek, gelecegini ve umutlarini güvence altin alacak transferler mutlaka gelecektir." ifadelerini kullandi.

- "Transfer tahtamiz kapaliydi"

Rezan Epözdemir, göreve geldiklerinde kulübün transfer yasagi oldugunu belirterek 10 günlük kisa sürede sorunlardan bazilarini çözerek yasagi kaldirdiklarini söyledi.

Dernek ve istirak sirketlerinin is, vergi, ceza, dernekler mevzuati ve icra konularinda bin 296 davayla ugrastigini anlatan Epözdemir, söyle devam etti:

"Bizim hukuki ve fiili problemlerimiz vardi. Bunlardan biri transfer tahtamiz kapaliydi. Galatasaray'in 370 milyon lira vergi borcu kesilmis. Bunlar yargilama konusuydu ve 3 ayri mahkemede davalar devam ediyor. 20 milyon liralik 2018'e ait bir stopaj cezasi kesilmis. Onun da davasi açilmisti. 10 günlük süreçte yogun çalismalarimiz neticesinde öncelikle 20 milyonluk stopaj cezalarini iptal ettirdik. 370 milyon liralik dosyada en büyük payi olan 153 milyon liralik vergi cezasini da iptal ettirdik. Diger 2 dosya devam ediyor. Umarim onlarda da olumlu sonuçlar alacagiz. Sadece vergi borçlarindan 173 milyonu göreve geldikten sonra iptal ettirdik. Transfer yasaginda Igor Tudor ve Ogulcan Çaglayan problemlerimiz vardi. Tudor ile kesinlesmis ödenmesi gereken 840 bin avroluk borç vardi. Onu ödedik. Ogulcan Çaglayan bakimindan da Çaykur Rizespor ile yaklasik 1 milyon 400 bin avroluk ihtilaf vardi. Transfer tahtamiz kapaliydi. Tahkim Kuruluna itiraz ettik ve bu itirazimiz kabul edildi. Transfer yasagimiz kaldirildi."

Vergi davalari, Igor Tudor ve Ogulcan Çaglayan konulariyla ilgili UEFA ile yazismalar gerçeklestirdiklerini dile getiren Epözdemir, "Yönetimimizin basvurulari neticesinde dün aksam itibariyla Galatasaray transfer yasagi kalkti. Lisans kurulundan gerekli onaylar alindi. UEFA ile herhangi bir sorun yok. Artik transferlerin resmiyete dökülecegi günler yasanabilecek. Galatasaraylilar müsterih olsun. En kisa sürede transferler resmiyete dökülecek." seklinde görüs belirtti.

- "Önemli olan gönüllerdeki imza"

Rezan Epözdemir, kisa süre içinde teknik direktör Fatih Terim ile resmi anlasmanin imzalanacagini söyledi.

Terim'in yeni sezon hazirliklarini sürdüren sari-kirmizili takimin basinda olmasina ragmen henüz resmi anlasmanin imzalanmadiginin hatirlatilmasi üzerine Epözdemir, "Baskanimiz seçildikten sonra geçmiste birlikte de çalistigi hocamizi aradi. Hocamiz da Galatasaray için ciddi bir fedakarlik yapti. Bir Galatasaraylinin göstermesi gereken feraseti gösterdi ve Florya'ya gelerek çalismaya basladi. Fiili ve fiziki imzalarin çok önemi yok. Önemli olan gönüllerdeki imza. Bu konuda sorun yok. Hukuki sorunlari astik. En kisa sürede meseleyi resmiyete dökecegiz." diye konustu.

Kaynak: AA