Fenerbahçe'de Ikinci Vitor Pereira Dönemi

Sarilacivertlilerde 20152016 sezonunda da görev yapan Portekizli teknik adam, ikinci kez göreve getirildi.

Fenerbahçe Kulübü, teknik direktörlük görevine daha önce de çalistiklari Portekizli Vitor Pereira'nin getirildigini açikladi.

Sari-lacivertli kulüpten yapilan açiklamada, "Kulübümüz, 2015-2016 sezonunda futbol A takimimizi çalistiran Vitor Pereira ile yeniden anlasti." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada, Pereira'nin kariyerinde 5'i lig sampiyonlugu olmak üzere toplam 8 kupa kazandigi belirtildi. Son olarak Çin'in Shanghai Port takimini çalistiran Portekizli teknik direktörün ikinci kez Fenerbahçe'nin basina geçtigi vurgulandi.

Pereira'nin 2017-2020 yillarinda görev aldigi Çin Süper Ligi ekibine ilk sezonunda kulüp tarihinin ilk sampiyonlugunu yasattigi ve bu süreçte bir de Çin Süper Kupasi kazandigi kaydedildi.

Kariyeri boyunca sirasiyla Portekiz, Suudi Arabistan, Yunanistan, Türkiye ve Çin liglerinde görev yapan Vitor Pereira'nin Suudi Arabistan ve Türkiye disinda çalistigi her ligde sampiyonluk sevinci yasadigi aktarildi.

Fenerbahçe, Vitor Pereira'nin görev yaptigi ilk döneminde 22 galibiyet, 8 beraberlik ile 4 yenilgi yasadi ve sezonu 74 puanla sampiyon Besiktas'in 5 puan gerisinde ikinci sirada tamamlamisti.

Kaynak: AA