Emre Belözoglu, Ümit Özat'a 5 Kurusluk Tazminat Davasi Açti

Fenerbahçe'nin Futbol A Takim Direktörü ve Sportif Direktörü görevinden ayrilan Emre Belözoglu, kendisine yönelik FETÖ’cü olduguna dair yalan, hakaret ve iftira içerikli beyanlarda bulundugu gerekçesiyle, bir dönem Fenerbahçe formasi giyen Ümit Özat'a 5 kurusluk manevi tazminat davasi açti.

Emre Belözoglu'nun avukati Mahir Isikay tarafindan Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimligine sunulan dava dilekçesinde, Belözoglu'nun 25 yillik sporculuk kariyerine 20'ye yakin ulusal ve uluslararasi kupa sigdirdigi, ülkenin basarili ve kariyerli milli sporcularindan birisi oldugu anlatildi.

Özat'in 26 Mart'ta “Futbol Arenasi” isimli internet sitesine verdigi röportajda “FETÖ'den sikayet eden tüm kulüplerin içinde FETÖ'cü var, hocasinda, yöneticisinde, sportif direktöründe” seklinde ifadeler kullandigi aktarilan dilekçede, "Davalinin bu sözlerinin hedefinin FETÖ’nün Türk futbolunu ele geçirme çabasinin son halkasi '3 Temmuz Sike Kumpasi' sürecinden en büyük zarari görmüs olan, bu terör örgütünün Türk futbolundaki varligindan rahatsizligini her yerde dile getirmekten çekinmeyen, Fenerbahçe Spor Kulübü ve onun o tarihteki sportif direktörü müvekkil Emre Belözoglu oldugu izahtan varestedir." denildi.

Dilekçede, Özat'in 27 Mart'ta Spor Gecesi adli programin Youtube'daki canli yayininda "15 Temmuz’dan bu yana Emre’nin agzindan FETÖ ile ilgili kötü bir sey duydunuz mu? Sizce FETÖ terör örgütü müdür? Biz bunu dile getiriyoruz da o niye dile getiremiyor? Ona yakin olanlar, spor camiasindaki, ya bunlar bizi kandirmis. Biz bunlara inandik diyebildi mi? Diyemezler çünkü hala baglantilari var." seklinde sözler sarf ettigine dikkat çekilerek, bunun üzerine Belözoglu'nun ve Fenerbahçe'nin açiklama yaparak Özat'in sözlerini kinadigi ifade edildi.

Özat'in, Belözoglu'na "FETÖ'cü iftirasi" attigi savunulan dilekçede, sunlar kaydedildi:

"Müvekkil Belözoglu takimiyla birlikte bulundugu yurt disi kampindan döndükten sonra 27 Temmuz 2016 tarihinde Kisikli’daki demokrasi nöbetine katilmistir. Burada yaptigi konusmada Fetullahçi yapilanmaya terör örgütü demekten bir an bile tereddüt etmemis ve bunu yüksek sesle dillendirmistir. Diger yandan çirkin ve asilsiz iftiralarla kisilik haklarina zarar verilmeye çalisilan müvekkilin '3 Temmuz 2011 Sike Kumpasi' ve sonrasinda durdugu yer, yaptigi açiklamalar, ortaya koydugu durus ve tavir, tüm kamuoyunca bilinmekte olup tüm delilleriyle ortadadir. Kendisi hakkinda FETÖ terör örgütüne üye oldugu gerekçesiyle defalarca sikâyette bulunulmus, yapilan yargilama ve sorusturmalarda ismi, zikredilmesine karsin bu beyan ve sikâyetler ile ilgili hakkinda Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturmalarin hepsinden aklanarak çikmistir. Müvekkil hakkinda hâlihazirda ne devam eden sorusturma ne de herhangi bir kovusturma bulunmamaktadir."

Dilekçede, Özat'in 2018 yilindan beri bir takimin teknik direktörü olarak tam bir futbol sezonu geçirmedigi belirtilerek, "Yesil sahalarda teknik direktör olarak gündem olamayan Ümit Özat, Türkiye’nin yetistirdigi en basarili futbolculardan ve gelecegin basarili teknik direktör adaylarindan biri olan müvekkilimin kisilik haklarina yalan ve iftira ile saldirarak gündem olmaya çalismaktadir. Davali, anilan hain yapilanmaya terör örgütü demekten çekinmeyen ve hakkindaki tüm sorusturmalardan aklanarak çikan müvekkile yönelik tamamen yalan, hakaret ve iftira kapsamli sözler sarf etmis ve paylasimlarda bulunmustur. Davali bu sözleri ile açikça Belözoglu'nun kisilik degerlerine zarar vererek gündem olmayi hedeflemistir. Davali Ümit Özat, her ne kadar müvekkilimi FETÖ’cü olarak suçlamaktaysa da kendisi yakin geçmiste bu hain örgütün televizyon kanallarindaki programlara katilmaktan çekinmemistir. Davali, FETÖ’nün propaganda amaçli yayin yaptigi televizyon kanali Samanyolu TV’de yemek programina katilmistir." denildi.

Açiklanan bu nedenlerle davanin degerinin 5 kurus oldugu belirtilen dilekçede, "Dava degerinin müvekkilin ugradigi zarari karsilamayacagi açiktir. Ancak burada amaç davalinin söz konusu asilsiz iddialarina, hukuka aykiri fiillerine son vermek, davalinin haksiz oldugunu ortaya koymak ve davalinin bir yaptirim ile karsilasmasini saglamaktir. " ifadeleri kullanildi.

Dilekçeyle birlikte, Özat'in sosyal medya paylasimlari, açiklamalari ve katildigi programlarin görüntüleri, Belözoglu ile Fenerbahçe Spor Kulübü'nün açiklamalari ve Belözoglu hakkinda Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca verilen takipsizlik karari delil olarak dosyaya sunulurken, Özat'in futbolda FETÖ yapilanmasina yönelik sorusturma kapsaminda Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne verdigi ifadenin suretinin mahkemece talep edilmesi istendi.

Öte yandan Özat'in TV, gazete, sosyal medya ve herhangi bir platformda Belözoglu hakkinda beyanda bulunmamasi yönünde tedbir karari verilmesi istendi.

Kaynak: AA