Dora Ve Yaren Avrupa Gençler Sampiyonasi'nda Finalde

Avrupa Gençler Modern Pentatlon Sampiyonasi’nda erkekler kategorisinde Dora Nusretoglu ve kadinlar kategorisinde Yaren Nur Polat fianle yükseldi.

Isviçre’nin Bern kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Modern Pentatlon Sampiyonasi yari final müsabakalari tamamlandi. Sampiyonada, erkekler kategorisinde Dora Nusretoglu, kadinlar kategorisinde ise Yaren Nur Polat, 3-4 Temmuz’da yapilacak finallere kalmayi basardi.

Avrupa Gençler Modern Pentatlon Sampiyonasi, Isviçre’nin Bern kentinde 28 Haziran-4 Temmuz 2021 tarihleri arasinda gerçeklestiriliyor. Türkiye’den 3 kadin 3 erkek pentatlon sporcusunun katildigi sampiyonada, erkekler kategorisinde Dora Nusretoglu, kadinlar kategorisinde ise Yaren Nur Polat, finale kalmayi basardi.

1 Temmuz’da yapilan Avrupa Gençler Modern Pentatlon Sampiyonasi erkekler kategorisi yari finalinde yarisan milli sporcumuz Dora Nusretoglu 1109 puan alarak, 3 Temmuz’da yapilacak sampiyona finali için vize alirken; ülkemizi sampiyonada temsil eden diger milli sporcularimizdan Yunus Çaliskan, yarismayi 1053, Hakan Can Güngör ise 971 puan ile tamamladi.

Sampiyonanin kadinlar kategorisi yari finali ise 2 Temmuz’da gerçeklestirildi.

Milli sporcumuz Yaren Nur Polat, toplam 1006 puan alarak finale kalmayi basardi. Kadinlar kategorisi yari finalinde yarisan milli sporcularimizdan Beyza Cesur ise, yüzme, eskrim, kosu ve atis etaplarindan olusan sampiyonayi toplamda 890 puan ile bitirirken, Selin Eyüpoglu ise sampiyonayi 876 puan alarak tamamladi.

3 Temmuz’da yapilacak Avrupa Gençler Modern Pentatlon Sampiyonasi, 36 sporcudan olusan erkekler kategorisi finalinde Dora Nusretoglu, 4 Temmuz’da yapilacak ve 36 sporcudan olusan kadinlar kategorisi finalinde ise Yaren Nur Polat ülkemizi temsil edecek.

Millilerimiz, finallerde yüzme, eskrim, binicilik ve laser run etaplarindan olusan finalde madalya almak için mücadele edecek.

Kaynak: İHA