Çagdas Atan Açiklamasi 'Bu Sezon Iddiali Takim Olacagiz'

Yeni sezon hazirliklarina baslayan Aytemiz Alanyaspor’da degerlendirmeler de bulunan Teknik Direktör Çagdas Atan, bu sezonun kendileri için zor geçecegini belirterek, “Dedigimiz gibi bu sezon sert geçecek diye düsünüyorum. O yüzden her zamankinden daha fazla çalisip, daha fazla konsantre olup, daha iyi oyunlar oynayip ve daha zor maç kaybedip bu ligde tekrar iddiali bir takim olacagiz” dedi.

Aytemiz Alanyaspor yeni sezon hazirliklarina Alanyaspor Cengiz Aydogan Tesisleri’nde yaptigi idmanla basladi.

Teknik Direktör Çagdas Atan’in gözetiminde isinma kosusuyla baslayan idman, dar alanda pas çalismasiyla devam etti. Futbolcular antrenmanin son bölümünü ise kondisyon çalismalariyla tamamladi.

Idman önce gazetecilere açiklama yapan Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Çagdas Atan, yeni sezon hazirliklarina basladiklarini aktardi. Teknik Direktör Atan, “Ülkelerindeki milli takimlara gidip geri dönen bazi oyuncularimiz bugün izinli ama yavas yavas toplanmaya basladik. Bugün takima Marafona, Juanfran katildi ve Davidson ile Babacar da katilacak. Ayin 6’sinde gidecegiz Burdur kampina da Siopis katilacak. Transfer çalismalarimiz devam ediyor. Yeni transferler bekliyoruz ve iç transfer de anlasmak istedigimiz bir oyuncu daha var” dedi.



“Bu sezon sert geçecek diye düsünüyorum”

Bu sezonun Alanyaspor için zorlu geçecegini belirten Atan, “Nasil zor olacak; bu takimi 3-4 senedir tasiyan lokomotif oyunculardan sadece aramizda Efecan kalmis oldu. Büyük bir degisim yasiyoruz. Zaten geçen senede büyük bir degisim yasamistik. Bu senede yine ciddi anlamda degisiklikler yasiyoruz. Bu bizim için bir problem gözükse de bence transfer etmek istedigimiz oyuncular giden oyuncularin yerlerini dolduracak kalitedeler. Öncelikle Alanyaspor taraftarinin gönlü ferah olsun. Biz yine belirli sablonu gelen oyuncularla beraber oturtup yine rekabetçi ve marka degerini yükselten bir Alanyaspor izletmek istiyoruz. Dedigimiz gibi bu sezon sert geçecek diye düsünüyorum. O yüzden her zamankinden daha fazla çalisip, daha fazla konsantre olup, daha iyi oyunlar oynayip ve daha zor maç kaybedip bu ligde tekrar iddiali bir takim olacagiz. Tabii ki bunun sözünün verebiliriz. Bütün Alanyaspor taraftarinin bu sene birlik beraberlik içinde çalismasi gerektigini düsünüyorum. Çünkü bu sezon her takim için zor geçecek. Yine 4 takim düsüyor ve Avrupa’ya giden takim sayisi belli. Biz bir hedefin içinde olacagiz ve amacimiz siralamada yukari da olmak” diye konustu.



“Giden oyuncular iyi mücadele ettiler”

Bir gazetecinin Alanyaspor’dan büyük takimlara giden futbolcularla ilgili sorusuna yanit veren Atan, “ Alanyaspor, hem oyun olarak hem de kulüp olarak gelen oyuncularin degerine deger katan bir yapisi var. Bizde bu oyunumuzun pozitif anlamda karsiligini aldigimizi düsünüyoruz. Bize uygun mantaliteye sahip Abdullah hoca Bakasetas’a ciddi bir rakam verip Trabzonspor’a transfer etti. Tzavellas, bizim için önemli oyuncu ve takim liderlerinden bir tanesiydi. Iyi mücadele ettigini düsünüyorum. Tzavellas, bonservis bedeli getirerek tekrar gitti. Simdi de Salih ile Caulker gitti. Biliyorsunuz ben devre arasindaki konusmamda; ‘biz büyük takimlara futbolcu yetistiren kulüp olmamaliyiz demistim. Bizim öyle bir misyonumuz yok dedik ama maalesef onun önüne geçemedik. Onlar sözlesmelerini uzatmadilar ve birisi Fenerbahçe’ye birisi de sanirim Besiktas’a gidiyor. Iyi mücadele ettiler, onlara yeni kulüplerinde basarilar dilerim” ifadelerini kullandi.

“Hücumda kaliteyi arttiracagiz”

Takimin oyun sisteminden de bahseden Atan, bu sene bazi degisikliklerin olacagini belirterek, “Biz geriye düsüp en çok puan kazanan 3 takimdan bir tanesiyiz. Biz geliserek bu durumu devam ettirmeye çalistik ama bütün sporseverler de anlayisla karsilayacaktir. Bazi seylerde öndeki bitiricilikle, kaliteyle alakali. Biz hücum da sorunlar yasadik. Babacar gerçekten bizim için üst düzey ve ligin standartlarinin üzerinde bir oyuncu ama bazi zamanlarda bizden uzakta kaldi. O aramizda yokken sikintilar yasadik. Bunlarin bizi olumsuz etkiledigini düsünüyoruz. Tabii ki de Bakasetas da kaybettik. Baktigimiz da ayni oyunu oynamayi basardigimizi düsünüyoruz. Bu sene hücumdaki kaliteyi biraz daha yükseltebilirsek bu sikintilari yasayacagimizi düsünmüyorum. Biraz daha rakibi kendi sahasindan çikartacak planlar uygulamak istiyoruz. Son 10 haftada oynadigimiz oyunu suan Avrupa Sampiyonasi’nda büyük takimlarin oynadigini görüyoruz. Bu bizim olayin ne kadar içinde oldugumuzu gösteriyor. Ben ve ekibim bu dogrultuda çalismaya devam ediyoruz. Bu oynanan oyunlari gördükten sonra oyuncular da kendileri gelip bize söylüyorlar. Simdi oyunculara kampta göstermek için sunum hazirliyoruz” seklinde konustu.



“Gelen oyuncularin hepsinde bizim onayimiz var”

Transferler istediginiz dogrultu da oldu mu yönündeki soruya da cevap veren Atan sunlari söyledi: “Kulübümüzün scout ekibi var. Bizde o oyuncular içinde izleyip hep beraber karar veriyor. Sonuçta yine karar noktasi biziz. Gelen oyuncularin hepsinde bizim onayimiz var.”

Kaynak: İHA